Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Tenis

Petra Martić pobjedom nad Ruskinjom stigla do osmine finala WTA turnira u Madridu

Autor: Hina

30.04.2023. 19:44
Petra Martić pobjedom nad Ruskinjom stigla do osmine finala WTA turnira u Madridu

Foto: Petra Martić/Foto REUTERS

U osmini finala će joj suparnica biti pobjednica meča između Čehinje Barbore Krejčikove i Kineskinje Wang Xiyu.



MADRID Petra Martić (WTA – 33.) će igrati u osmini finala WTA 1000 turnira u Madridu, a to je izborila nedjeljnom pobjedom nad ruskom tenisačicom Anom Kalinskajom koju je svladala sa 6-3, 4-6, 6-3.


Netipično za mečeve kada su u pitanju tenisačice, a pogotovo kad se radi o dvobojima na zemljanoj podlozi, po jedan “break” u svakom setu pokazao se odlučujućim. Tako je Martić u prvom setu oduzela servis suparnici u osmom gemu, a u sljedećem iskoristila prvu set-loptu te nakon pola sata osvojila prvu dionicu meča.


U drugom setu je Kalinskaja došla do “breaka” u desetom gemu, kad je prvi put došla u priliku za oduzimanje servisa. Došla je do 15-40 i iskoristila drugu set-loptu te odvela meč u treći set.




Martić je u trećem gemu po drugi put u meču slomila servis 24-godišnje Ruskinje. Kalinskaja je zaprijetila u osmom gemu, kad je 32-godišnja hrvatska tenisačica spasila četiri ‘break-lopte’. U sljedećem gemu Martić je još jednim “breakom” završila dvoboj i došla do osmine finala u kojoj će joj suparnica biti pobjednica meča između Čehinje Barbore Krejčikove i Kineskinje Wang Xiyu.