Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Australian Open

Petra Marčinko poražena od Amerikanke Vandeweghe, ostala bez glavnog turnira

Autor: Hina

11.01.2023. 08:28
Petra Marčinko poražena od Amerikanke Vandeweghe, ostala bez glavnog turnira

Foto: Petra Marčinko/Foto PIXSELL

Prije četiri godine Vandeweghe je bila među deset najboljih tenisačica na svijetu, a tijekom 2017. je igrala polufinale Australian Opena i US Opena



MELBOURNE Petra Marčinko, 17-godišnja hrvatska tenisačica, zapela je u drugom kolu kvalifikacija na Australian Openu u Melbourneu, prvom Grand Slam turniru godine.


U drugom kolu kvalifikacija bolja je od Marčinko bila iskusna, 31-godišnja američka tenisačica i 23. nositeljica kvalifikacija Coco Vandeweghe sa 6-4, 6-2.


Marčinko je odlično otvorila meč te je povela 3-0, ali kod vodstva 4-2 hrvatske tenisačice uslijedio je niz od četiri gema Njuorčanke Vandeweghe i prvi set 6-4. U drugoj dionici Marčinko je povela 1-0, a onda se dogodio još veći niz 128. tenisačice na svijetu koja je povela 5-1 i time riješila ovaj dvoboj.




Prije četiri godine Vandeweghe je bila među deset najboljih tenisačica na svijetu, a tijekom 2017. je igrala polufinale Australian Opena i US Opena.


Marčinko, inače prošlogodišnja pobjednica juniorskog dijela turnira Australian Opena, u prvom kolu kvalifikacija je svladala Njemicu Monu Barthel 6-2, 6-4.


Ispadanjem Marčinko hrvatski tenis je ostao bez predstavnika u kvalifikacijama Australian Opena.