Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ŠOKANTAN POTEZ

Peterostruki olimpijski pobjednik napustio norvešku reprezentaciju zbog - financija

Autor: Hina

24.04.2023. 17:41
Peterostruki olimpijski pobjednik napustio norvešku reprezentaciju zbog - financija

Foto: Johannes Hoesflot Klaebo/Foto REUTERS

Proračun Norveškog skijaškog saveza doživio je udarac povlačenjem glavnog sponzora, što je bio osnovni razlog za nesvakidašnji potez 26-godišnjeg trkača



OSLO Peterostruki olimpijski pobjednik i četverostruki osvajač Velikog kristalnog globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu u skijaškom trčanju Johannes Hoesflot Klaebo napustio je norvešku reprezentaciju, zbog financijskih razloga, nadajući se da će njegov potez pomoći drugim norveškim predstavnicima u ovom sportu.


Proračun Norveškog skijaškog saveza doživio je udarac povlačenjem glavnog sponzora, što je bio osnovni razlog za nesvakidašnji potez 26-godišnjeg trkača, aktualnog pobjednika Svjetskog kupa i nedvojbeno najboljeg sprintera svih vremena u skijaškom trčanju.


“Mojim odlaskom skijaški savez može smanjiti troškove i potrošiti više novca na druge sportaše. Da, sada ne moraju plaćati ni za moje visinske pripreme”, izjavio je Klaebo u priopćenju objavljenom u ponedjeljak.




“S obzirom na ovu odluku, ostat ću bez prihoda i sam ću morati pokrivati troškove. Od sada ću se samofinancirati”, dodao je norveški trkač koji se nada da će unatoč ovoj odluci i dalje moći nastupati u utrkama Svjetskog kupa i na olimpijskim igrama pod norveškom zastavom.


Naime, prema pravilniku Norveškog skijaškog saveza, oni sportaši koji nisu članovi nacionalne reprezentacije ne mogu se natjecati na međunarodnim natjecanjima.


Iz Norveškog skijaškog saveza su poručili da žale zbog Klaebove odluke, ali i da je poštuju te da razmatraju ukidanje pravila koje bi trenutačno najbolje trkaču na skijama onemogućilo nastupe u međunarodnoj konkurenciji.