ponedjeljak, 13. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

1. ŽNL

Petarda Sabunjara za kraj jesenskog dijela

Autor: Alen Plahinek

11.12.2023. 09:50
Petarda Sabunjara za kraj jesenskog dijela

Foto: Luka Jeličić



Već standardno od 27. prosinca uporaba pirotehničkih sredstava je dopuštena, no u Privlaci petarde su počele pucati ranije od planiranog, a za to su zaslužni momci iz Sabunjara. S »petardom« u mreži Dalmatinca, Sabunjar je u zaostaloj utakmici 13. kola zaključio su gotovo savršenu jesensku polusezonu u 1. ŽNL i na zimski odmor ide s tri boda prednosti pred »ostatkom svijeta«. U posljednjoj je utakmici praktički sve riješeno u prvom poluvremenu kada je prvo zabio Ninčević u 11. minuti, a onda Bandalo u 35. i 38. postavio velikih 3:0. Da nije Bandalo jedini koji može biti dvostruki strijelac pokazao je i Glavan pogocima u 46. i 75. minuti. Puno razloga za slavlje imaju Privlačani, za razliku od momčadi iz Crnog koja je imala odličan početak sezone, međutim u posljednjih šest susreta upisali su tek jedan bod i tako 2023. godinu završavaju na osmom mjestu.


U drugoj zaostaloj utakmici Velebit je poprilično iznenađujuće slavio protiv Nove zore u Svetom Filipu i Jakovu. Završilo je minimalnih 1:0, a čovjek odluke bio je Rašić u 15. minuti. Velebit je s ova tri boda preskočio Škabrnju ‘91 i završio godinu kao deveta momčad prvenstva, dok je Nova zora propustila veliku priliku s eventualna tri boda doći u vrh lige. Ovako su Filipjanci godinu završili kao šestoplasirani. Proljetni dio prvenstva počet će prvi vikend ožujka.



SABUNJAR       5




DALMATINAC       0


PRIVLAKA – Igralište Sabunike. Sudac: Ivan Zdrilić. Pomoćnice: Matijević i Bačić. Strijelci: 1:0 Ninčević (11’), 2:0 Bandalo (35’), 3:0 Bandalo (38’), 4:0 Glavan (46’), 5:0 Glavan (75’).


SABUNJAR: Mate Viduka, Lipotica, Ninčević (od 71’ Mišolongin), Mihael Viduka (od 46’ J. Jurlina), Miletić (od 77’ Lisica), Bandalo (od 74’ Čvrljević), Brkić, Glavan, M. Jurlina (od 46’ Bašić), Škara, Bugarija. Trener: Jurica Lonić.


DALMATINAC: Babić, Jović, Džapo, Krešić, Ročak, Marić, Batur, Volpi-Kobal, Surać, Brzoja, Zdrilić. Trener: Ivan Grgurović.



NOVA ZORA   0


VELEBIT   1


SVETI FILIP I JAKOV – Igralište Nove zore. Sudac: Luka Župan. Pomoćnici: Katuša i Žilić. Strijelac: 0:1 Rašić (15’).


NOVA ZORA: Demo, Bezinović, Milat, Luka Batur (od 46’ Miletić), Ninčević, Horvat, Dražina, Pelicarić, Leo Batur, S.-M. Batur, Colić. Trener: Josip Lončar.


VELEBIT: Vukančić, Nakić, Anić, Mikulić, I. Guzić, Tadić (od 46’ Filipović), Rašić (od 90’ Nikolas Brkljača), Natko Brkljača (od 46’ Bačić), Rosić, Ćumurdžić (od 80’ M. Guzić), Petrović.