Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

EP u boksu u22

Petar Krešimir Knežević bez medalje

Autor: Šime Ćurko

17.11.2023. 16:03
Petar Krešimir Knežević bez medalje

Foto: HBS



Devetnaestogodišnji zadarski boksač Petar Krešimir Knežević nije se uspio plasirati u polufinale Europskog prvenstva do 22 godine, koje se održava u Budvi (Crna Gora), i tako osigurati medalju. Član Sv. Donata je u četvrtfinalu kategorije do 71 kg poražen od Moldavca Vasilija Ceboratija jednoglasnom odlukom sudaca.


– Ovakav rasplet ne oslikava tijek borbe. U izjednačenom četvrtfinalu odlučivale su nijanse i suci su dali prednost Moldavcu, koji nastupa kao profesionalni boksač, a na EP je stigao neporažen, s omjerom 14:0 – objavio je Hrvatski boksači savez


– Prvu rundu jednoglasno je s 5:0 dobio Knežević, koji se odlično kretao i birao trenutke za napade, a u završnici je uspio plasirati i zadnji direkt za brojanje suparniku. U drugoj je Moldavac krenuo žustrije, prijetio iz kontragarda zadnjom ljevicom i tu rundu suci su bodovali jednoglasno za Ceboratija. Boksači su potpuno izjednačeni ušli u odlučujuću, treću rundu, 19:19 kod svih pet sudaca. Knežević nije posustao, naprotiv, a u presudne tri minute ponovo su nijanse u ramjenama i bodovi otišli na stranu suparnika – ističe se u objavi HBS-a, uz zaključak:




– Kneževiću čestitke za borbu protiv snažnog, iskusnijeg Moldavca, jednog od najboljih i protiv jednog od najkvalitetnijih suparnika protiv kojeg je boksao, i šteta što nije bila okrunjena europskom medaljom. Čestitke i trenerima, izborniku Danijelu Vekića i Mariju Preskaru koji su ga odlično tehnički i taktički pripremili. Uvjerljivom pobjedom u osmini finala nad reprezentativcem Kosova Knežević se plasirao među osam najboljih mladih boksača u polusrednoj kategoriji u Europi, uz nagradu od 1000 dolara.