Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NIŠTA OD EUROPE

PAOK na domaćem terenu svladao Hajduk i prošao dalje

Autor: Alen Plahinek

17.08.2023. 21:37
PAOK na domaćem terenu svladao Hajduk i prošao dalje

Foto: EUROKINISSI SPORTS



SOLUN – U grotlu Toumba stadiona odigran je uzvratni susret 3. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu između PAOK-a i Hajduka. Ponovno je, kao i u Splitu, Hajduk kontrolirao gotovo cijeli susret, ali lopta jednostavno nije željela ući u gol. Konstantno su Hajdukovci napadali, no ovoga puta PAOK je uspio poentirati. U 12. minuti s bijele točke Schwab je matirao Lučića. Posao je završio Živković s dva pogotka u 80. i 85 minuti.


Samo dvije minute trebalo je Hajduku da zaprijeti Kotarskom. Melnjak se odlično pucao s ruba kaznenog prostora, ali odbila se lopta u korner.


Greška na grešku


Napravio je domaći vratar Kotarski veliku grešku u devetoj minuti i dodao Odjiodja-Odoeu koji je proigrao Livaju, ali braniči PAOK-a uspjeli su u posljednji trenutak otkloniti veću opasnost. Kako to obično biva u nogometu, ako ne zabiješ onda primiš pogodak. Odjidja-Ofoe je prvo izgubio loptu, a svega nekoliko sekundi nakon apsolutno nepotrebno je uradio prekršaj u kaznenom prostoru, radi čega je glavni sudac Sascha Stegemann bez razmišljanja pokazao na bijelu točku.





Poprilično je pao intenzitet utakmice sredinom prvog poluvremena. Više od 10 minuta nismo vidjeli apsolutno nikakvu prijetnju prema golovima Lučića i Kotarskog, a potom je Melnjak gotovo iz ničega uspio glavom pucati jako blizu vratnice.


Nije htjela


Još bliže vratnici prošla je lopta u 40. minuti kada je Melnjak ubacio, a domaći igrač Koulierakis iznimno je nespretno reagirao, ali nedostajalo je nekoliko centimetara da si Grci sami zabiju pogodak. Do kraja prvog dijela još su probali Krovinović, čiji je udarac Kotarski uspio primiriti te Sahiti čiji je udarac prošao nekoliko centimetara od vratnice. Puno bolje ponovno je Hajduk otvorio susret. Mlakar pao je u protivničkom kaznenom prostoru, međutim glavni sudac se nije oglasio. Odmah nakon toga sijevnula je kontra PAOK-a, ali Lučić u stilu rukometnog vratara brani stopostotnu priliku Konstanteliasa.


U 59. minuti Livaja se sjurio po lijevoj strani i pucao iz mrtvog kuta pokušajući iznenaditi Kotarskog, ali vratar domaćina je ponovno bio na mjestu i reagirao kako treba.



Žal za prilikama


Mnogo poklona ponudili su Grci Hajduku, ali nisu nikako uspijevali to iskoristiti. Kako se iskorištavaju pokloni pokazali su domaćini u 79. minuti. Diallo je kao posljednji igrač u obrani dodao protivnicima loptu koji su se mogli samo zahvaliti za gotovo na pladnju serviran prolazak u play-off rundu Konferencijske lige. Nakon drugog pogotka domaćini su dobili krila te u 85. minuti zabili i treći pogodak.


U oba susreta Hajduk je bio bolja momčad na terenu, ali PAOK je znao iskoristiti ponuđeno. Devet udaraca u Solunu, isto toliko i u Splitu nisu bili dovoljni da Hajduk postigne pogodak. Koliko tek sada nakon sinoćnje utakmice ostaje žal za Mlakarove dvije gotovo dvjestopostotone prilike na Poljudu. I tako Hajduk nakon 12 godina ponovno neće igrati u Europi ove sezone. Žal za ovom priliku ostaje zasigurno još i veća jer PAOK nije momčad koja je bila bolja, nego je jednostavno iskoristila sve što Hajduk nije.