ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

1. ŽNL

Pakoštanci kod opasne Škabrnje, Sabunjar čeka Galovac

Autor: Alen Plahinek

11.05.2024. 10:11
Pakoštanci kod opasne Škabrnje, Sabunjar čeka Galovac

Foto: Mate Komina



Završnica je pred vratima, Pakoštane vode četiri boda ispred Sabunjara, a ovog vikenda igra se 24. kolo te će nakon njega do kraja sezone ostati samo dvije utakmice. Dva bi susreta, barem na papiru, mogla biti iznimno zanimljiva.


Vodeći Pakoštanci stižu na Vlačine kod vrlo neugodne Škabrnje ‘91. »Nagazna mina« proljetnog dijela sezone u cijeloj 2024. godini izgubila je samo jednom i to od Sabunjara. Tu se nikako ne smije zaboraviti ni finale Županijskog kupa koje su izborili. Momčad s Vlačina igra bezbrižno tako da bi se Pakoštanci, koji u nenormalno vrhunskoj formi stižu u Škabrnju mogli namučiti, ali su ipak blagi favoriti. Jedno je sigurno, domaćini sigurno neće pripremiti bijelu zastavu.


Drugi derbi kola igraju Sabunjar i Galovac. Privlačani moraju spašavati sezonu i zadržati se u borbi za titulu protiv Galovčana koji igraju vrhunski nogomet. Stižu Galovčani u Privlaku s dvije pobjede zaredom, ali i činjenicom da su jedini koji su uspjeli svladati Pakoštane u proljetnom dijelu u sezonu. Eventualni poraz Sabunjara i pobjeda Pakoštana u Škabrnji značila bi da su Pakoštane matematički osigurale titulu. Svi ostali scenariji održavaju Sabunjar »na životu«.




Danas na teren izlaze Velebit i Abeceda sporta te Dalmatinac i Dragovoljac. Benkovčani su apsolutni favoritii na svojem terenu protiv Sportaša, koji ipak u dosta dobroj rezultatskoj formi ulaze u ovaj susret. Stadion u Benkovcu zasigurno je još uvijek uzdrman »petardom« Polače, tako da će domaćini morati tražiti iskupljenje za neočekivani i težak poraz. Dalmatinac u Crnom imat će vrlo težak izazov u gotovo susjedskom susretu protiv momčadi iz Poličnika. Hajduk iz Pridrage na svojem terenu brani status favorita protiv posljednjeg Zemunika kojeg samo čudo može spasiti od ispadanja, dok će pretposljednja Polača na Bićinama dočekati Novu zoru.


 


Remi u Sukošanu


ZLATNA LUKA  2


BIBINJE  2


SUKOŠAN  Igralište Dešenj. Sudac: Luka Župan. Pomoćnici: Narančić i Galac. Strijelci: 0:1 Milanović (25’), 1:1 Marić (52’), 1:2 Milanović (72’), 2:2 B. Labus (88’-11 m).


ZLATNA LUKA: Keser, Martinović, L.-M. Labus, Kevrić (od 56’ J. Sudinja), Marić, Orlović, Lončar, Torbarina, Grdović (od 56’ Pavić), Josić (od 56’ I. Sudinja), B. Labus. Trener: Šime Ivković.


BIBINJE: Cindrić, Lonić, Frleta, D. Lisica, L.-L. Lisica (od 87’ Ukalović), Mrkić, Bralić, E. Lisica, Delija (od 60’ Režan), Milanović, Gambiraža. Trener: Kristijan Tuta.


Podjelom bodova na Dešenju otovreno je 24. kolo 1. ŽNL. Bod koji niti pomaže niti odmaže ni Zlatnoj luci ni Bibinjama. Poveli su gosti golom Milanovića u 25. minuti i to je bio jedini pogodak u prvom dijelu. U 52. preko Marića domaćini vraćaju rezultat u egal, no raspoloženi Milanović u 72. ponovno Bibinjce dovodi u vodstvo. Ipak, domaćini u 88. minuti dolaze do remija. Zabio je Boris Labus s bijele točke. Bibinjci su za sada zadržali treće mjesto, dok je Zlatna luka za sada zadržala deveto.