Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Odbojkaška superliga

Zadrani poraženi u derbiju začelja

Autor: Alen Plahinek

14.11.2023. 15:59
Zadrani poraženi u derbiju začelja

Foto: Mate Komina



U derbiju začelja hrvatske muške odbojkaške Superlige susreli su se Split i Zadar. Iako je to bio jedan od rijetkih susreta u kojima je Zadar uistinu imao svoju šansu i tražio je, završilo je najgore moguće za igrače Marina Masnića, 3:0 za Split. Gotovo u potpunosti su izdominirali i iskontrolirali prvi set Splićani. Vodili su Splićani od prvog poena, a ključna je bila serija od šest vezanih poena sredinom seta, kada su se domaćini odvojili na plus osam. Zazvonio alarm za buđenje Zadranima u drugom setu te su se trznuli. Držali su egal igrači Zadra do 8:8, ali tada Split veže tri poena i odvodi vodu na svoj mlin. Otišli su nešto kasnije i na plus sedam Splićani te mirno poveli 2:0 u setovima. Potpuno budni bili su Zadrani u trećem setu u kojem su vodili praktički cijelo vrijeme do 15:15. Uspjeli su pri tom rezultatu Splićani napraviti »break« i to potvrditi svojim servisom te »odlepršati« na 17:15. Četiri puta do kraja seta dolazili su Zadrani na minus jedan, ali nedostajao je »još onaj« jedan korak da vrate egal.


Zadar je ostao na dnu ljestvice Superlige i još uvijek je bez bodova, dok je Split upisao prve ove sezone. U derbiju kola Mladost je u Zagrebu svladala Ribolu Kaštela i samostalno zasjela na vrh tablice. Centrometal je svladao Mursu Osijek, dok je Kitro Varaždin nadigrao Sisak. Marsonija je dobila Medicinar, a Rijeka Rovinj. U sljedećem kolu u Zadar dolazi Sisak.


SPLIT  3




ZADAR  0


(25:13, 25:19, 25:23)


SPLIT – SC Poljud. Suci: Ksenija Jurković i Tajana Kramar Šandi.


SPLIT: Barić, Omašić, Klisović, Dell’orco, Glaurdić, Šutić, Matkovac, Draganić Nikolovski, Mrduljaš, Matijaca, Ćosić, Doljanin, Sabljić, Stančić. Trener: Igor Omrčen.


ZADAR: Babić, Pernjak, Jurlin, Nekić, Šoše, Buljar, Merdić Aleksić, Peša, Jurjević, Mičić, Marčina. Trener: Marin Mesnić.