Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prva liga odbojkašica

Zadranke i dalje čekaju prvi set

Autor: Paulo Sarić

06.11.2023. 12:11
Zadranke i dalje čekaju prvi set

Foto: Luka Jeličić



Odbojkašice Zadra upisale su novi poraz u Prvoj ligi. U nedjelju je od njih u susretu šestog kola igranom na Višnjiku bolja bila druga ekipa zagrebačke Mladosti koje slavila s uvjerljivih 0:3 u setovima. Nisu Zadranke imale previše šanse protiv raspoloženih gošći koje su od samog početka dvoboja nametnule željenu igru i lakoćom povećavale prednost, pa je prvi set završio s uvjerljivih 14:25 za Mladost. Nastavak meča nije donio veće promjene. Zagrepčanke su dominirale i bez puno muke dolazile do poena, dok bi mlade Zadranke tek tu i tamo uspjele povezati nekoliko dobrih akcija, o čemu zorno svjedoči podatak da su tek u tri navrata, jednom krajem drugog seta, i dvaput u trećem, uspjele povezati tri kvalitetna napada te je Mladost na koncu rutinski stigla do nove pobjede, svoje četvrte u sezoni. Odbojkašice s Višnjika ostale su na samome dnu ljestvice i dalje bez iti jednog boda te će Zadranke svoj prvi pobjednički set morati tražiti u okršaju s nešto slabijim suparnicama. U ostalim susretima šestog kola Dubrovčanke su na svom parketu svladale Drenovu s 3:0, Pula je s istim rezultatom bila bolja od Sinja, Olimpik je s 3:1 svladao Veli Vrh, dok su do gostujućih pobjeda stigli Velika Gorica koja je s 0:3 svladala HAOK Zagreb te Kitro Varaždin koji je s 1:3 bio bolji od Vinkovaca.


ZADAR 0


MLADOST II 3


(14:25, 12:25, 13:25)




ZADAR – Dvorana 4 ŠC Višnjik. Gledatelja: 35. Suci: Ivan Jukić i Joško Perajica.


ZADAR: Henjak, Nimac, Longin, Kero, Grbin, Jurić, Pelaić, Perić, Hromin, Krnčević, Volpi-Kobal, Mijić. Trener: Robert Kresoja.


MLADOST II: Mohorović, Srhoj, Kesar, Ivković, Kitarović, Perhat, Piškor, Gulin, Čižmar, Obhođaš, Mlinarić, Kčira. Trener: Branislav Franić.