Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kuglačka superliga

Zadar traži rješenje za prvake iz Zaprešića

Autor: Šime Ćurko

17.11.2023. 13:05
Zadar traži rješenje za prvake iz Zaprešića

Foto: Kuglački klub Zadar



Za kraj prvog dijela kuglačke Superlige u 9. kolu slijedi derbi, drugoplasirani Zadar sutra (subota, 13:00 sati) dočekuje vodeći Zaprešić. Riječ je o dvoboju suparnika koje na ljestvici dijele dva boda, budući da gosti imaju maksimalnih 16 bodova, a Zadrani su uz sedam pobjeda upisali jedan poraz (gostovanje kod Grmoščice).


– Pripremamo se za ovu važnu utakmicu, u kojoj imamo veliki respekt prema suparniku. Zaprešić je u vrhunskoj formi, bit će jako teško, ali vjerujem da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena i pobijediti. Lani smo s njima remizirali u Mocirama, a ostali su u istom sastavu, tako da se možemo nadati uspjehu – kaže Borna Bakran, jedan od mlađih zadarskih aduta. U skupini mladih igrača je i reprezentativac Luka Požega.


– Igramo protiv prvaka Hrvatske i finalista Svjetskog kupa, što dovoljno govori o kvaliteti Zaprešića. I mi smo u dobroj formi, u zadnja dva nastupa smo imali odlične rezultate i očekujem neizvjesnu utakmicu, koja će biti dobra za pogledati i gušt za igrati – naglasio je Požega.




Hrvoje Marinović godinama igra ovakve derbije, nekad u dresu Zadra, potom u splitskom Mertojaku, a sada ponovno za klub iz Mocira.


– Zaprešić je vrhunska momčad. Bez obzira na to nadam se da će pobjeda otići na našu stranu. Pozivam i publiku, s njihovom podrškom možemo puno toga napraviti – rekao je Marinović.