ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

BRONCA ZA EMU

USPJEH MLADE ZADRANKE Ema Plazina brončana na Europskom prvenstvu u boksu za mlađe seniorke

Autor: Šime Ćurko

14.04.2024. 21:06
USPJEH MLADE ZADRANKE Ema Plazina brončana na Europskom prvenstvu u boksu za mlađe seniorke


Ema Plazina, članica Boksačkog kluba Sv. Krševan, na Europskom prvenstvu za mlađe seniorke, koje je održano u Poreču, osvojila je brončanu medalju. U polufinalu kategorije do 75 kg jednoglasnom odlukom sudaca poražena je od Rumunjke Amalije Marije Nite, trostruke europske prvakinje. Zlatna je bila upravo Nita, koja je proglašena i najboljom boksačicom Europskog prvenstva, srebrna Ukrajinka Olha Pylypchuk, a uz Emu broncu je ponijela Turkinja Zelina Ozdemir. Medalju je Emi uručio Bono Bošnjak, predsjednik HBS-a.


– Bravo za mladu Zadranku, neiscrpne i zarazne energije, koja je debitirala na europskoj sceni i pokazala da ima sve potrebno za klasnu boksačicu. Plazina je bez respekta odradila sve tri runde protiv sjajne Rumunjke, uz samo jedan sudački prekid i brojanje zbog boli u ruci. Emi ni u jednom trenutku nije zaprijetila ozbiljnija kriza, borila se svim srcem protiv glavne favoritkinje za zlato. Na najbolji način se predstavila na Europskom prvenstvu i zaslužuje sve čestitke, kao i njeni treneri u Sv. Krševanu, Nenad i Josip Mitrović, te izbornik Mladen Šteko i treneri reprezentacije koji su je pripremili za dosad najteže iskušenje u kratkoj karijeri. Ujedno, Plazina je osvojila prvu žensku medalju u povijesti zadarskog boksa – objavili su iz Hrvatskog boksačkog saveza.


Kad je riječ o nastupima ostalih hrvatskih predstavnika Matej Marton (- 60 kg) i Josip Tokić (- 86 kg) osvojili su brončane medalje, dok je Lana Paljušić poražena u finalu kategorije do 57 kg te je osvojila srebro. Četiri medalje najveći su uspjeh naše reprezentacije u dosadašnjim nastupima na EP-u za mlađe seniore i mlađe seniorke.