Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Čudna odluka

Suspendirali Izrael iz svih natjecanja kako bi osigurali "sigurnost svih sudionika"

Autor: Hina

11.01.2024. 15:35
Suspendirali Izrael iz svih natjecanja kako bi osigurali

Foto: Foto REUTERS

Hokejaška reprezentacija Izraela trebala je sudjelovati na Svjetskom prvenstvu divizije II-A koje je trebalo biti održano u travnju u Srbiji



LAUSANNE Međunarodna federacija hokeja na ledu (IIHF) objavila je suspenziju sudjelovanja Izraela u svim svojim natjecanjima kako bi osigurala “sigurnost svih sudionika”, uključujući i Izraelce.


“Nakon pažljivog razmatranja situacije, Vijeće IIHF-a odlučilo je da, s obzirom na zabrinutost oko sigurnosti svih sudionika natjecanja, Izrael više neće sudjelovati u IIHF natjecanjima u ovom trenutku”, napisao je savez u priopćenju za javnost. u srijedu.


Reprezentacija Izraela trebala je sudjelovati na Svjetskom prvenstvu divizije II-A koje je trebalo biti održano u travnju u Srbiji.




“U skladu s obvezom IIHF-a da zaštiti sve natjecatelje i svojom obvezom uvođenja odgovarajućih sigurnosnih i zdravstvenih mjera kako bi se to postiglo, Vijeće IIHF-a odlučilo je suspendirati sudjelovanje izraelske reprezentacije na IIHF prvenstvu,  sve dok se ne osiguraju sigurnost i dobrobit svih sudionika, uključujući i Izraelce“, piše dalje federacija.


Ova odluka donesena je nakon razgovora sa zemljama sudionicama i zemljom domaćinom, navodi dalje IIHF.