Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

VELIKA ANKETA

Evo tko su kandidatkinje za najbolju sportašicu Zadarske županije

Autor: R.H.

10.01.2024. 17:36
Evo tko su kandidatkinje za najbolju sportašicu Zadarske županije

Foto: ŠRD ZUBATAC



Dvadeset i devetu godinu Zadarski list organizira izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva u Zadarskoj županiji u pojedinoj kalendarskoj godini. Biraju se najbolji sportaš, sportašica, momčad, ekipa, najbolji sportaši s invaliditetom (Trofej Zadarski) te nada godine, a za ove kategorije konkuriraju svi sportaši iz Zadarske županije koji su najmanje šest mjeseci (ili pola sezone) u 2023. godini nastupali za neki županijski klub, kao i oni koji ne nastupaju za lokalne klubove, a ostvarili su uspjeh kao članovi reprezentacije.


Danas ćemo predstaviti kandidatkinje za najbolju sportašicu:


Estera Bajlo (ŠRD Zubatac) – Estera Bajlo, članica Športsko ribolovnog društva Zubatac iz Zadra, osvojila je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u sportskom ribolovu, štap s obale, koje je održano u studenom na talijanskom otoku Siciliji.




Paola Borović (atletika, troskok) – U Karlovcu, gdje je održano seniorsko Prvenstvo Hrvatske u atletici, Borović je osvojila prvo mjesto u troskoku i skoku u dalj, i tako ukupnu brojku titula prvakinja Hrvatske zaokružila na nevjerojatnih 70.


Jana Bujan (AK Fortius) – Na Prvenstvu Hrvatske u atletici za mlađe juniore i juniorke, Bujan je osvojila zlatnu medalju u troskoku sa skokom od 11,69 m, a također je osvojila i broncu u skoku u dalj.


Martina Buterin (KBK Velebit) – Juniorka Martina Buterin osvojila je treće mjesto u disciplini point fighting na Europskom kickboxing prvenstvu za mlađe kadete i kadete u Istanbulu.


Bruna Huljev (KSV Zadar): Na Otvorenom prvenstvu Italije, najbolja i najuspješnija skakačica zadarskog kluba skokova u vodu, Bruna Huljev upisala je jako dobar nastup. Natjecala se u seniorskoj konkurenciji u disciplinama, daska 1m i daska 3m, a u obje konkurnecije uspjela je ući u finale.


Chiara Jerolimov (TK Zadar 08) – Tenisačica Chiara Jerolimov postala je seniorska prvakinja Hrvatske u konkurenciji mješovitih parova.


Ana Mandić (košarka): Mlada zadarska košarkašica i aktualna hrvatska reprezentativka Ana Mandić je u siječnju prošle godine osvojila svoj prvi veliki trofej u seniorskoj karijeri, kada je sa svojim Pieštanskim Čajkama postala pobjednica slovačkog kupa.


Josipa Marković (odbojka) – Marković je aktualna reprezentativna Hrvatske, a u posljednje vrijeme dobiva sve veću minutažu u nacionalnoj vrsti.


Miriam Medved (AK Fortius) – Miriam Medved je na Prvenstvu Hrvatske u dvorani za mlađe seniore i mlađe seniorke (do 23 godine), u organizaciji AK Agram, osvojila brončanu medalju.


Anita Odžaković (ASK Zadar): Brončanu medalju na istom Prvenstvu Hrvatsku osvojila je i Anita Odžaković, članica AŠK Zadar, koja je u bacanju kugle ostvarila i najbolji osobni rezultat (11,92 m).


Cvita Sikirić (HK Zadar) – Hrvačica Cvita Sikirić je na Prvenstvu Hrvatske u Bujama u konkurenciji U-23 i seniorke osvojila drugo mjesto.


Tea Sikirić (ŠRD Zubatac): Svjetska federacija sportskog ribolova nedavno je objavila ljestvicu najboljih seniorki svijeta, a Tea Sikirić se nalazi na visokom petom mjestu.


Veronika Šokota (atletika): Šokota je u kolovozu prošle godine postala juniorska viceprvakinja Europe bacivši koplje u trećoj seriji 55,41 metar.


Sara Žuvanić (VK Jadran): Članica Veslačkog kluba Jadran je na Mediteranskim igrama na pijesku osvojila brončanu medalju u štafetnoj utrci Rowing beach sprint.


Podsjetimo, svoj glas za najbolju sportašicu možete dati na OVOM LINKU.