Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ispovijest

Slavni tenisač otvorio dušu po izlasku iz britanskog zatvora: "Tamo si nitko i nije ih briga tko si, samo si broj..."

Autor: Hina

20.12.2022. 19:21
Slavni tenisač otvorio dušu po izlasku iz britanskog zatvora:

Foto: Boris Becker/Foto REUTERS

Naučio sam tešku, skupu i vrlo bolnu lekciju - rekao je slavni tenisačBERLIN  Proslavljeni njemački tenisač Boris Becker rekao je da ga je vrijeme provedeno u britanskom zatvoru promijenilo te mu pomoglo da ponovno otkrije svoju osobnost.


“Mislim da sam ponovno otkrio osobu kakva sam nekad bio”, rekao je 55-godišnji osvajač šest pojedinačnih Grand Slam naslova i bivši najbolji tenisač svijeta u razgovoru koji će u utorak navečer biti emitiran u programu njemačke televizije Sat 1.


To je prvi televizijski intervju koji je Becker dao po izlasku iz zatvora u kojem je proveo osam mjeseci.
“Naučio sam tešku, skupu i vrlo bolnu lekciju. No, sve me ovo naučilo nečem važnom i dobrom. Neke se stvari događaju s razlogom”, rekao je Becker koji je u Velikoj Britaniji osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog utaje novca i predmeta višemilijunske vrijednosti od poreznika, nakon što je prethodno proglasio osobni stečaj.


Zatvor je napustio prošli tjedan, a potom je deportiran u Njemačku.


“U zatvoru si nitko. Ti si samo broj. Moj je bio A2923EV. Nitko me nije zvao Boris. Bio sam broj. Njih nije briga tko si”, opisao je Becker svoje zatvorsko iskustvo.


U utorak su iz Njemačkog teniskog saveza (DTB) poručili da su spremni ponuditi trostrukom wimbledonskom pobjedniku novi posao.


Becker je od 2017. do 2020. radio u DTB-u kao voditelj odjela za tenisače.


“Radio je odličan posao. Bio nam je veliko obogaćenje”, izjavio je bivši dugogodišnji sprotski direktor Njemačkog teniskog saveza Klaus Eberhard.


Sadašnji dopredsjednik DTB-a Dirk Hordorff u studenom je već izjavio da želi ponovnu suradnju s Beckerom nakon što bude pušten iz zatvora.


“Boris Becker je desetljećima bio interalni dio njemačke teniske obitelji. Njegove zasluge su bile i ostale jedinstvene”, poručili su iz DTB-a.