Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

EP rukometaša

Riječki golgeter nakon remija s Austrijom: "Volimo naciju držati na iglama..."

Autor: Hina

15.01.2024. 06:54
Riječki golgeter nakon remija s Austrijom:

Foto: Filip Glavaš/Foto REUTERS

Nismo uspjeli prelomiti utakmicu. Marta (Martinović) nam se ozlijedio, možda nas je i to malo šokiralo - kaže Filip Glavaš



MANNHEIM Nakon uvjerljivih +10 protiv Španjolske, hrvatski rukometaši nisu uspjeli ponoviti tako dobru igru i protiv Austrije. Hrvatska je nakon velike drame odigrala 28-28 protiv Austrije, premda je tri minute prije kraja imala tri razlike, a 30 sekundi prije kraja susreta napad s igračem više.


U drugom susretu iz naše skupine Španjolska je pobijedila Rumunjsku sa 36-24. Na ljestvici vode Hrvatska i Austrija sa po tri boda, Španjolska ima dva, dok je Rumunjska bez bodova. U posljednjem, trećem kolu, 16. siječnja sastaju se Hrvatska – Rumunjska, te Španjolska – Austrija.


Filip Glavaš je istaknuo kako “nismo uspjeli prelomiti utakmicu”.




– Nismo uspjeli prelomiti utakmicu. Marta (Martinović) nam se ozlijedio, možda nas je i to malo šokiralo. Puno toga se događalo. Znali smo da će biti teško, jer smo protiv Španjolske odigrali savršeno. Borili smo se, sada moramo tražiti izlaz protiv Rumunjske. S nama nikada nije lako, volimo držati naciju na iglama. Ovo ne možemo vratiti, sada se moramo okrenuti prema utakmici s Rumunjskom – dodao je Glavaš koji je utakmicu zaključio s tri gola.


– Protiv Španjolske smo se emocionalno istrošili i znali smo da će biti teško. Znali smo da će biti agresivni, malo smo pali, razbranili smo golmana i na kraju je bilo neodlučeno. Borili smo se, ali smo promašili previše zicera – dodao je Marin Jelinić, koji je također zabio tri gola.