Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Komentar

Proslavljeni hrvatski vaterpolist o trijumfu Barakuda: "Treba vjerovati da možemo stići i do kraja"

Autor: Portal Novi list

15.01.2024. 06:49
Proslavljeni hrvatski vaterpolist o trijumfu Barakuda:

Foto: Marko Bijač još je jednom bio maestralan/Foto PIXSELL

U finalu će biti itekakva utakmica puna naboja jer osim naslova europskog prvaka, pobjeda donosi i izravan plasman na Olimpijske igre - kaže Hinić



RIJEKA Igor Hinić, proslavljeni hrvatski vaterpolist i aktualni trener Primorja EB, ovako je prokomentirao pobjedu Barakuda u polufinalu EP-a.


U polufinalu s Mađarskom potvrdili smo ono što smo odigrali u prethodnoj utakmici s Grčkom. Bili smo pritom angažirani od samog početka do kraja. Obrana nam je bila odlična s golmanom Markom Bijačem koji je opet i ovog puta bio maestralan i to pogotovo u početku utakmice. U onim teškim situacijama, u teškim trenucima on nas »drži na životu«. U utakmici nam je bila pogođena taktika tako da se centri vraćaju, a Burić ulazi s igračima koji nisu bekovi na dva metra gdje onda dominira.





Epilog svega je ova zaslužena pobjeda. Kada je riječ o Mađarima,njihov je izbornik Zsolt Varga vizionar, već je sada napravio tranziciju, formirao momčad za razdoblje poslije Olimpijskih igara, igrala su mu sada šestorica igrača koji su nedavno nastupili na Svjetskom juniorskom prvenstvu, a uz to su i ušli u polufinale. Oni i prije Igara već imaju spremnu momčad za sljedeći ciklus. To je za pohvalu. Njima je to bilo lakše napraviti s obzirom na to da su se već kvalificirali za Olimpijske igre.


Mi smo ušli u finale, igramo tu utakmicu u kojoj će svaka momčad ići pobijediti. Naši momci su još u početku kazali da im je to cilj, vjerujem da će ga i ostvariti. U onom prvom polufinalu između Španjolske i Italije Talijani su igrali fenomenalnu obranu, a Španjolska ju je odigrala na još jednoj razini više. Igrače kao Di Fulvija i Fondellija su ostavili bez golova.


Španjolska također igra »M zonu«, a tu nam je s Mađarima bio možda i najlošiji segment jer su nam nekoliko puta igrači iz te zone prelako odlazili u kontre jedan na nula i dva na jedan. Na to će svakako trebati pripaziti. Španjolska igra sa strašnom tranzicijom, imaju odličnu obranu. Tu su Perrone, Munarriz, Granados, Unai Aguirre, golman koji je u polufinalu bio fenomenalan. Ali ne treba ih sada ni previše hvaliti jer sve te odlike smo mi do pokazali u susretu s Mađarskom. Igramo dobro cijeli turnir. Puni smo samopouzdanja, to se vidi od samog početka i sada samo tako treba nastaviti i vjerovati da možemo stići i do kraja. U finalu će biti itekakva utakmica puna naboja jer osim naslova europskog prvaka, pobjeda donosi i izravan plasman na Olimpijske igre. Mi i Španjolci sutra ne igramo samo za zlato, već pobjednik osigurava i vizu za Pariz.