Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Svjetski skijaški kup

Odgođen posljednji trening spusta u Zermattu, napadalo je previđe snijega i puše snažan vjetar

Autor: Hina

10.11.2023. 12:32
Odgođen posljednji trening spusta u Zermattu, napadalo je previđe snijega i puše snažan vjetar

Foto: Foto REUTERS

Za oba dana je start predviđen u 11.30 sati, a organizatori su najavili da postoji mogućnost za održavanje natjecanja i u ponedjeljak, budu li morali posegnuti za odgodama u subotu ili nedjelju



Otkazan je treći, ujedno i posljednji trening spusta za skijaše na stazi od švicarskog Zermatta do talijanske Cervinije, koji je trebao biti održan u petak, objavili su organizatori, a kao razlog su naveli veće količine novonapadalog snijega i snažan vjetar.


U prioćenju je navedeno da su prvo zbog snažnih naleta vjetra odlučili sniziti start s 3700 na 3500 metara nadmorske visine, odnosno na poziciju s koje bi za osam dana skijašice trebale kretati u lov na prve bodove u brzim disciplinama. No, potom je uslijedio konačan otkaz treninga zbog novog snijega.


Skijaši su uspjeli u srijedu odraditi prvi treninga na kojem je najbolje vrijeme imao Austrijanac Otmar Striedinger, da bi već u četvrtak vremenski uvjeti na ledenjaku, koji se nalazi na švicarsko-talijanskoj granici, postali nepovoljni za održavanje natjecanja.




Staza Gran Becca je s dužinom od 3,8 km najduža u natjecanjima za Svjetski kup, a uspiju li organizatori održati barem jednu od dvije planirane utrke ovog vikenda pod Matterhornom, bit će to prvo natjecanje u alpskom skijanju koje će start imati u jednoj, a cilj u drugoj državi.


Za oba dana je start predviđen u 11.30 sati, a organizatori su najavili da postoji mogućnost za održavanje natjecanja i u ponedjeljak, budu li morali posegnuti za odgodama u subotu ili nedjelju.