Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

NHL liga

Momčad Atlantske divizije pobijedila na All-Star utakmici u Ford Lauderdaleu i zaradila ček od milijun dolara

Autor: Hina

05.02.2023. 13:25
Momčad Atlantske divizije pobijedila na All-Star utakmici u Ford Lauderdaleu i zaradila ček od milijun dolara

Foto: Matthew i Brady Tkachuk/Foto REUTERS

Za najboljeg igrača proglašen Matthew Tkachuk, koji je član Florida Panthersa



FORT LAUDERDALE  Hokejaši momčadi koja je predstavljala Atlantsku diviziju Nacionalne hokejaške lige (NHL) pobjednici su All-Star utakmice svladavši u finalu predstavnike Centralne divizije sa 7-5.


Pobjednička momčad je do finala stigla svladavši ekipu iz Metropolitanske divizije sa 10-6, dok su u drugom polufinalu predstavnici Centralne skupine pobijedili momčad Pacifičke skupine sa 6-4.


Domaćin All-Star vikenda bio je Fort Lauderdale, pa nije čudno da je u rasprodanoj FLA Live Areni za najboljeg igrača proglašen Matthew Tkachuk, koji je član Florida Panthersa, momčadi koja u spomenutoj dvorani igra svoje domaće utakmice. On je u finalu imao po jedan pogodak i asistenciju, a u polufinalu je postigao tri pogotka uz dva dodavanja.




Njegov brat Brady, igrač Ottawa Senatorsa, koji mu je bio suigrač, postigao je jedan pogodak uz četiri asistencije u dvije utakmice koje su sastavljene od dva poluvremena po 10 minuta, a momčadi sačinjavaju trojica igrača, uz vratara.


Kako i priliči takvim utakmicama, pravila su prilagođena pa nikakav snažan kontakt nije dopušten.


Uz braću Tkachuk u pobjedničkoj momčadi su se još iskazali Dylan Larkin iz Detroit Red Wingsa s tri pogotka, Mitchell Marner iz Toronto Maple Leafsa s tri asistencije te Nikita Kučerov (Tampa Bay Lightning) sa po jednim pogotkom i dodavanjem.


Atlantska skupina je osvojila naslov pobjednika All-Star utakmice otkako je vodstvo NHL-a uvelo sadašnji format. Momčad Centralne skupine je po treći put igrala u finalu, ali još čeka na svoj prvi trijumf.


Članovi pobjedničke momčadi će razdijeliti novčanu nagradu od milijun američkih dolara.