Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

SKOKOVI U VODU

Matej Nevešćanin s tri zlata najavio Europsko prvenstvo

Autor: Šime Ćurko

20.05.2024. 14:39
Matej Nevešćanin s tri zlata najavio Europsko prvenstvo
Na ŠC Višnjiku održano je Ljetno seniorsko Prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu, u organizaciji KSV Zadar 2011. Matej Nevešćanin, član kluba domaćina, prvak Hrvatske postao je u disciplinama daska 1 m i 3 m, a treće zlato osvojio je u sinkro skokovima s Davidom Ledinskim, članom Nema iz Zagreba. Ostvario je Nevešćanin i trostruku bodovnu normu, s 1 i 3 m te sinkro za Europsko seniorsko prvenstvo, koje će se održati u Beogradu.




– Zadovoljni smo rezultatom, ali trener Šime Perić i ja znamo da je moglo i da mora biti bolje. Međutim, Prvenstvo Hrvatske nam i dio priprema za Europsko prvenstvo, na koje ćemo otputovati 10. lipnja. Tempiramo formu za to natjecanje – kaže Nevešćanin, kojeg u srpnju u Poljskoj očekuje i Europsko juniorsko prvenstvo. Za Zadar 2011 je nastupila i Luna Perić, 12. na 1 m, 14. na 3 m i šesta u mješovitim sinkro skokovima na 3 m s Lukom Štambakom, članom Medveščaka.


Za KSV Zadar pod vodstvom trenera Marka Sutlovića, Nike Cerovečki i Mare Marića nastupili su Marko Huljev, Mikula Miočić, Marko Profaca, Leo Mandić, Zvonimir Botunac, Anika Miočić, Dolores Benković, Petra Boltužić, a završni učinak bile su četiri srebrne i tri brončane medalje. Na sinkro dasci 3 m par M. Miočić i Huljev su bili drugi, a Profaca i Mandić četvrti. M. Huljev je bio srebrni i na dasci 1 m te je ostvario seniorsku normu za nastup na EP-u. M. Miočić je na 1 m bio treći, Botunac osmi, Mandić deseti. Na dasci 3 m M. Miočić osvojio srebro, a Huljev broncu. Nastupili su i Mandić (peto) te Botunac (deveto mjesto). Profaca je na tornju bio drugi. Kad je riječ o seniorkama sinkro par A. Miočić – Boltužić je na 3 m bio treći. Na 1 m Benković je imala četvrti, A. Miočić šesti, a Boltužić deseti rezultat. Na 3 m Benković je bila četvrta, Boltužić osma, a Miočić deveta. Huljeva i M. Miočića ovaj tjedan očekuje nastup na međunarodnom turniru u Budimpešti.


Od zadarskih klubova nastupilo je i četvrto članova Arna. Najuspješnija je bila Ria Longin, koja je osvojila dvije medalje. Na tornju je bila srebrna, a na 3 m brončana, dok je na 1 m imala peti rezultat. S klupskom kolegicom Lucijom Beretin bila je šesta na sinkro sokovima s 3 m. Beretin je bila četvrta na tornju, šesta na 3 i osma na 1 m, a Maria Magaš peta na tornju, sedma na 3 m i deveta na 1 m. Gino Longin je na 3 m završio osmi, na 1 m deveti, šesti je bio na tornju, a s Beretin peti u mješovitim sinrko skokovima s 3 m.




Uspješan nastup imala je i Bruna Huljev, nekadašnja članica Zadra, koja od ove sezone nastupa za Nemo. Zlato je osvojila na 3 m te u sinrko skokovima s 3 m, gdje je nastupila s klupskom kolegicom Jurjom Beganović. Srebrna je bila na 1 m.