Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

SVJETSKI VESLAČKI KUP

Martin i Valent Sinković četvrti u finalu Svjetskog kupa u Vareseu

Autor: Portal ZL/HINA

14.04.2024. 12:30
Martin i Valent Sinković četvrti u finalu Svjetskog kupa u Vareseu

Foto: ReutersTrofejni hrvatski veslači braća Martin i Valent Sinković bili su četvrti u finalu dvojaca bez kormilara te samca na prvoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa koja se održava u talijanskom Vareseu.


Braća Sinković su zauzeli četvrto mjesto s vremenom od 6:24.18 minuta, a tijekom čitave utrke bili su zadnji, šesti, da bi u završnici pretekli Talijane i Britance.


– Četvrto mjesto. Nije naravno ono čemu smo se nadali, ali za trenutno stanje to je bilo maksimalno što smo mogli odveslati. Dali smo sve od sebe, nije idealno, nije ni tragično. Moramo vidjeti što možemo popraviti i idemo dalje pokušati ovo nadoknaditi, rekao je Valent Sinković
– Jedna situacija u kojoj nismo često, ali moram priznati da sam ponosan na nas, na ovu zadnju utrku jer smo uz sve nedaće odveslali najbolje što smo mogli. Sad idemo raditi dalje, Pariz je naravno glavni cilj i vjerujemo da se možemo vratiti u najboljem svjetlu, dodao je Martin Sinković


Pobijedila je prva britanska posada William Stewart i James Robson (6:18.12), a na postolju su još bili Švicarci i Danci.
Braća Anton i Patrik Lončarić,  kojima je ovo prva sezona u dvojcu na pariće, u B finalu su zauzeli drugo mjesto s vremenom od 6:28.93 minuta. Ispred njih je bio britanski dvojac (6:24.44).