ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

BJK Cup

Lea Bošković donijela prvi bod hrvatskim tenisačicama u ogledu s Bugarkama

Autor: Hina

10.04.2024. 15:20
Lea Bošković donijela prvi bod hrvatskim tenisačicama u ogledu s Bugarkama

Foto: Lea Bošković/Foto PIXSELL

U drugom pojedinačnom meču se sastaju najbolje rangirane nominirane igračice za ovaj susret. S hrvatske strana to je Antonia Ružić (WTA  - 210.), a s makedonske Lina Đorčeska (WTA - 219.)



VILNIUS Hrvatska teniska reprezentativka Lea Bošković (WTA – 214.) svladala je Magdalenu Stoilkovsku (WTA – 1127.) sa 7-5, 6-2 i tako donijela prvi bod našim tenisačicama u susretu sa Sjevernom Makedonijom, koji se odigrava na turniru Euro-afričke skupine 2 Billie Jean King Cupa u litavskom glavnom gradu Vilniusu.


Bošković je dvoboj prelomila na svoju stranu nanizavši šest gemova od vodstva makedonske reprezentativke 5-4 u prvom setu. Tako je 24-godišnja Zagrepčanka osvojila prvu dionicu meča sa 7-5 i povela 3-0 u drugom setu.


Stoilkovska je nakratko zaustavila Lein niz smanjivši zaostatak na 3-2, ali je Bošković novom serijom od tri osvojena gema privela meč kraju za vodstvo Hrvatske od 1-0.




U drugom pojedinačnom meču se sastaju najbolje rangirane nominirane igračice za ovaj susret. S hrvatske strana to je Antonia Ružić (WTA  – 210.), a s makedonske Lina Đorčeska (WTA – 219.).


Za dvoboj parova Marin Bradarić je nominirao Bošković i Ružić, dok je njegov kolega na suprotnoj strani Dimitar Labudovik prijavio Đorčesku i Stoilkovsku.


Iako je bila nominirana za ovaj turnir, najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić neće nastupiti u Vilniusu. Ona je stigla u Litvu ozlijeđena, a već u utorak se vratila u Hrvatsku, gdje će nastaviti proces oporavka od ozljede, što je podijelila sa svojim pratiteljima na Instagramu.


Pobjednička reprezentacija iz ovog susreta osvojit će prvo mjesto u grupi A i u nastavku turnira će razigravati s pobjedničkim ekipama iz grupa B i C za osvajanje jednog od dva mjesta za plasman u Euro-afričku skupinu 1.


HRVATSKA – SJEVERNA MAKEDONIJA 1-0


Lea Bošković – Magdalena Stoilkovska 7-5, 6-2


Antonia Ružić – Lina Đorčeska


L. Bošković / A. Ružić – L. Đorčeska / M. Stoilkovska