Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Davis Cup

Hrvatska teniska reprezentacija u najjačem mogućem sastavu dočekuje Austriju u dvorani na Zametu

Autor: Hina

06.01.2023. 11:35
Hrvatska teniska reprezentacija u najjačem mogućem sastavu dočekuje Austriju u dvorani na Zametu

Foto: Izbornik Vedran Martić i Mate Pavić/Foto REUTERS

Izbornik Martić pozvao je Marina Čilića, Bornu Ćorića, Bornu Goju, Mate Pavića i Nikolu MektićaZAGREB Izbornik hrvatske teniske reprezentacije Vedran Martić je u petak prijavio sastav za susret tzv. Qualifier faze Davis Cupa protiv Austrije, a u postavi su isti igrači koji su krajem prošle godine u Malagi izborili plasman u polufinale tog natjecanja.


U Rijeci će 4. i 5. veljače za Hrvatsku nastupiti Marin Čilić, Borna Ćorić, Borna Gojo, Mate Pavić i Nikola Mektić, a susret će se igrati u dvorani Zamet. Očekuje se da će sastav austrijske reprezentacije također biti prijavljen u petak.


U subotu 4. veljače igrat će se dva pojedinačna meča, a u nedjelju će program početi okršajem parova, nakon čega će slijediti dva pojedinačna meča. Prvi meč u subotu počet će u 14, a u nedjelju u 13 sati. Bit će to treći put da će naša reprezentacija igrati u Rijeci: prvi put je bila domaćin Obali Bjelokosti 2000., a drugi put domaćin Belgiji 2004.
Pobjednik će se plasirati u prvi krug završnice, koji će se održati u rujnu, uz sudjelovanje 16 reprezentacija (lanjski finalisti Kanada i Australija, dva dobitnika pozivnica, Španjolska i Italija, te 12 pobjednika „Qualifier“ susreta).