Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sljedeće godine selidba

Donat open 2023. u taekwondou i parataekwondou

Autor: Šime Ćurko

04.10.2023. 09:50
Donat open 2023. u taekwondou i parataekwondou

Foto: Visnjik.hr



U organizaciji Taekwondo kluba Donat u Dvorani Krešimira Ćosića održan je veliki međunarodni turnir Donat open 2023. u taekwondou i parataekwondou. Sudjelovalo je 293 natjecatelja iz niza klubova iz Slovačke, Bosne i Hercegovine i iz Hrvatske. Turnir je održan u sklopu programa Prevencija nasilja sportom u školama, uz generalno pokroviteljstvo Ministarstva turizma i športa, te pokroviteljstvo Športske zajednice Grada Zadra, Zadarske županije, Grada Zadra i HEP-a, uz potporu ŠC-a Višnjik i brojnih drugih donatora i sponzora.


– Sretni smo zbog velikog odaziva na turnir. Napuili smo malu dvoranu tako da smo za sljedeću godinu dogovorili prebacivanje turnira u dvoranu Krešimira Ćosića – kaže Đana Bajlo, trenerica Taekwondo kluba Donat.


Prije početka natjecanja održana je svečanost otvaranja turnira. Zbor Gimnazije Vladimira Nazora (voditeljica Iva Mustać Klarić) izveo je skladbu dobrodošlice, a gimnazijska klapa Feral izvela je hrvatsku himnu.




Nazočnima se najprije obratila Snježana Jurinić, zamjenica pročelnice UO-a za kulturu i šport u Gradu Zadru, te predsjednica Športske zajednice koja je u svoje i u ime Branka Dukića, gradonačelnika Zadra, uz ostalo, pohvalila sve koji se bave taekwondoom i parataekwondoom i koji podupiru tu borilačku vještinu. Istakla je i Zadranina Matea Škaru koji je nedavno u Mekisku postao svjetski prvak u parataekwondou.



U ime Zadarske županije svima je dobrodošlicu poželio Božidar Longin, župan, istaknuvši kako sport briše granice, kako su bitni ustrajnost, napose fair play, pa je i on pohvalio Matea Škaru i čestitao mu na postignućima. Josip Držaić, dopredsjednik Hrvatskog paraolimpijskoga odbora, pozdravio je sve nazočne i istaknuo značenje bavljenja sportom poslije čega je govorio Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i športa ujedno i otvorivši turnir:


– Veliki se trud ulaže u sportu, značajna je i potpora roditelja i cijele zajednice, a i u taekwondou i u parataekwondou je zamjetno kako se treba odnositi prema mladima, koliko je bitna uključivost, kao i što je značajno da se sportom suprotstavljamo nasilju. Turnir se održava u Europskom tjednu sporta, a vama iz taekwondoa i parataekwondoa velika hvala na svemu i na vašim značajnim postignućima.


Iz Hrvatskog parataekwondo saveza poručili su:


– Ponosni smo na organizatora natjecanja TKOI Donat, te na inkluzivni duh koji je obilježio ovo natjecanje, promovirajući sport kao sredstvo povezivanja i podrške svima, bez obzira na prepreke.