Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

na višnjiku

Sa suzama u očima i ponosom u srcu dočekan zlatni Mateo Škara

Autor: Paulo Sarić

25.09.2023. 20:38
Sa suzama u očima i ponosom u srcu dočekan zlatni Mateo Škara

Foto: Mate KominaIspred Krešinog doma, sportskog srca Donatovog grada, upriličen je danas veliki i emotivni doček zlatnom Zadraninu Mateu Škari, članu TK Donat, koji je prije nekoliko dana postao svjetski prvak u parataekwondou. Škara je u Veracruzu s prosječnom ocjenom 8.55 osvojio prvo mjesto u kategoriji P20 u konkurenciji 17 natjecatelja i time ostvario ogroman uspjeh, zauvijek se upisavši u sportsku povijest Zadra.


– Nastup na Svjetskom prvenstvu je bio naš san posljednjih godinu dana, a u zadnjim mjesecima smo zaista intenzivno radili i sve podredili nastupu. Mateo je u Meksiko otišao kao natjecatelj, a vratio se kao svjetski prvak! I sam plasman na Svjetsko prvenstvo je veliki uspjeh, a povratak sa zlatom oko vrata je i više od onoga što svako dijete i svaki sportaš sanjaju.


Mateo je sa srcem predstavljao svoju domovinu Hrvatsku, svog grad Zadar i svoj klub. Mateo, od srca ti hvala – kazala je kroz suze trenerica Đana Bajlo, koja nije uspjela suspregnuti emocije, posebno zahvalivši Snježani Jurinić, predsjednici Športske zajednice Grada Zadra, i roditeljima članova Donata na financijskoj pomoći bez koje bi put preko Atlantika ostao nedosanjani san.
Trenerica Bajlo nije bila jedina koja nije mogla sakriti emocije. Padajuće rujansko sunce otkrivalo je tekuće bisere u očima brojnih koji su se jučer okupili ne bi li dočekali mladoga Škaru koji je na najbolji način pronio ime rodnoga grada u dalekom Meksiku.


– Hvala vam svima što ste došli u ovako velikom broju. Osjećam veliki ponos, s kojim sam i pronosio boje našega Zadra i naše domovine. Na prvenstvu je bilo zaista teško, no dao sam sve od sebe za našu Hrvatsku. Ne mogu opisati sreću koju osjećam nakon što sam postao prvak svijeta – istaknuo je zlatni Mateo.


Ponos svog TK Donat i čitavog Zadra.