Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Veliki uspjeh

Opus Puntamika svladala Đakovo i osigurala Prvu mušku ligu!

Autor: Juraj Vunjak

12.05.2024. 20:05
Opus Puntamika svladala Đakovo i osigurala Prvu mušku ligu!

Foto: KK Opus Puntamika



Opus Puntamika je u šestom kolu Lige za popunu Prve muške lige preokretom svladala Đakovo sa 71:68 čime je dva kola prije kraja natjecanja osigurala promociju u viši rang.


Utakmica je od samih početaka bila vrlo izjednačena, dugo se čekao prvi koš. Obje momčadi nikako nisu mogle spojiti dobru akciju te su bile prisiljene na vanjski šut. Marko Prskalo bio je prvi koji je prekinuo s tricom prekinuo “krizu”, no Đakovčani su brzo uzvratili i preuzeli vodstvo pri 3:5. Puntamičani su se mučili u napadu, nikako se nisu mogli približiti protivničkom košu. Na njihovu sreću, sjajni Borna Jurela “letio” je po parketu, dominirao je obrambenim skokom, dok je u napadu pogodio tricu nakon čega je Puntamika ostvarila prednost 12:7. Veselje Zadrana nije dugo trajalo, momčad Jakova Vladovića imala je problema s koncentracijom, posebice u napadačkom dijelu igre. Gosti su uspjeli iskoristiti nekoliko grešaka domaćina i poentirati iz brzih tranzicija, dok je golemi centar Petar Kozić stvarao probleme obrani “Zelenih”. Đakovo je ubrzo došlo do ponovnog vodstva, ovog puta od +5 pri 14:19. Đakovčani su dugo održavali prednost, no sjajni (najmlađi) članovi Puntamike Roko Zdrilić i Toni Torbarina pronašli su šut i konstantno prijetili poravnanjem rezultata.


Momčad Gorana Gunjevića nije se dala pokolebati, ponovno su preko kontranapada povećali prednost na 19:27, no tada se pojavio sjajni Petar Marić koji je ubacio dvije uzastopne trice i vratio igru u egal. Košarkaši Đakova imali su sjajnih prilika, no njihovu zabavu pokvario je Toni Dević Obradović koji je u obrambenom skoku bio nepobjediv. Drugo poluvrijeme započelo je rezultatom 32:35, no Puntamičani su u poprilično kaotičnih nekoliko minuta uspjeli povezati nekoliko sjajnih poena. Prskalo i Torbarina su s lakoćom ubacivali trice, dok je razigravač Jurela pronalazio rupe u protivničkoj obrani nakon čega je Puntamika ostvarila veliku prednost od +10 uoči posljednje četvrtine. U zadnjim minutama Đakovčani su pokazala karakter te su preko svojih najviših igrača smanjili zaostatak na 59:56. Činilo se kako će gosti doći do velikog iznenađenja, ali tada je fenomenalni Jurela ponovno pokazao svoju kvalitetu. Borna je u zadnjim minutama “povukao” ostatak momčadi, sa suigračima kreirao je sjajne akcije kojima je izborio odlične pozicije za šut. Razigravač Puntamike bio je precizan, a u posljednjem napadu Zdrilić mu se pridružio i s jednom tricom zaključio konačnu pobjedu zadarske momčadi. Uslijedilo je veliko slavlje “Zelene obitelji” koja će se od iduće godine (ponovno) natjecati u Prvoj muškoj ligi.




Apsolutno najbolji igrač utakmice bio je Borna Jurela koji je upisao “dvostruko-dvostruki” učinak (17 koševa i 16 skokova). Sjajni razigravač prokomentirao je ovu napetu utakmicu.


– Od samog početka smo znali da će nas čekati teška utakmica, Đakovo je jako dobar protivnik, imaju mnogo sjajnih igrača. Ipak, u konačnici je presudila naša uigranost i kvaliteta. Ovo je jednostavno bio moj dan, da je bar svaki takav! Još ne znam hoću li igrati ovdje i dogodine, moram popričati s upravom kluba – objasnio je Jurela.


Do kraja natjecanja preostaju još dvije utakmice u kojima će rasterećena Puntamika ovu sjajnu sezonu moći mirno privesti kraju.