Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

KOŠARKA

Odigrana tri četvrtfinalna susreta Zadarske ljetne lige: Klapan junak Stafforda

Autor: Paulo Sarić

10.08.2023. 13:55
Odigrana tri četvrtfinalna susreta Zadarske ljetne lige: Klapan junak Stafforda

Foto: ANDREJ JANčIJEV/ZADARSKA LJETNA LIGA



Vremenske neprilike koje su u petak i nedjelju osujetile prvotni plan odigravanja četvrtfinalnih susreta Zadarske ljetne lige ni početkom tjedna nisu bile naklonjene organizatorima košarkaške fešte pod otvorenim nebom koja se već četvrtu godinu zaredom održava na vanjskim terenima ŠC Višnjik.


Nakon što je po originalnom rasporedu odigran tek jedan susret, nedjeljni okršaj Konobe Rafaelo Melada i Bazena, u ponedjeljak je završen dvoboj Smiljevca i Bibinja, da bi kiša prekinula utakmicu Voštarnice i Strožanca pri rezultatu 53:54 za goste te odgodila sraz Sfinga Stafforda i Sukošana koji je odigran tek u utorak. I dok se o posljednjem putniku u poluzavršnicu između »Vošte« i Strožanca odlučivalo sinoć kasno navečer, prekjučer su se Konobi Rafaelo i Smiljevcu na završnom turniru priključili košarkaši Sfinga Stafforda koji su u dramatičnoj završnici sa 63:61 svladali Sukošan.


Odluka o pobjedniku je pala tek u posljednjem napadu, a junak »Stafforda« je bio Šime Klapan koji je »sa zvukom sirene« položio za pobjedu svoje momčadi. Nakon izjednačene prve četvrtine košarkaši Sfinge su početkom druge dionice počeli graditi osjetniju zalihu te su se u 16. minuti odvojili na plus 13 (29:16), no Sukošanci su do odlaska na veliki odmor smanjili zaostatak i nagovijestili zanimljiv nastavak susreta. Treća dionica je u potpunosti pripala igračima Stipe Bičića koji su ne samo uhvatili priključak, već su i stigli do preokreta (51:55), no u napadački neefikasnoj posljednjoj dionici prijelomni trenuci su otišli na stranu Sfinga Stafforda koji su izborili svoje mjesto među četiri najbolje momčadi. Filip Tušek je s 12 poena bio prvo ime pobjedničkog sastava, dok je Sukošan s 22 koša i šest skokova predvodio Roko Zdrilić.


Foto: ANDREJ JANčIJEV/ZADARSKA LJETNA LIGA




SFINGA S.       63


SUKOŠAN       61


(19:16, 12:7, 18:29, 14:9)


ZADAR – Vanjski teren ŠC Višnjik. Gledatelja: 475. Suci: Toni Čičin-Šain, Ivan Grbić i Darijan Jančijev.


SFINGA S.: Juršić 8, Škrinjarić, Martinac 8, Tušek 12, Klapan 7, Škara 9, Srzić, Žilić 6, Čirjak, Kolanović 6, Gazić 7. Trener: Luka Klarić.


SUKOŠAN: Bičić 5, Vezilj, Perinović 2, Sudinja, Dević-Obradović 10, Mileta 12, Dijan, R. Zdrilić 22, N. Zdrilić 2, Pavić 8, Klarić, Peljušić, Vanjak. Trener: Stipe Bičić.