Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Svjetsko rukometno prvenstvo

Oba naša susjeda laganim pobjedama otvorili Svjetsko prvenstvo

Autor: A.P.

12.01.2023. 20:43
Oba naša susjeda laganim pobjedama otvorili Svjetsko prvenstvo

Foto: Reuters



Odigrana su prva četiri susreta drugog dana Svjetskog rukometnog prvenstva kojem su domaćini Poljska i Švedska. Ukratko rečeno nije bilo nikakvih iznenađenja.


Slovenija se vrlo lagano riješila Saudijske Arabije, u prvoj utakmici skupine B, rezultatom 33:19(16:8). Slovenija je izgledala dobro, razigrano, lepršavo i pobjeda protiv slabašnih Saudijaca ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. Najefikasniji kod Slovenaca bili su lijevo krilo Blaž Janc sa 6 i srednji vanjski Rok Ovniček s 5 golova.


U njihovoj skupini još su Francuska i Poljska, koji su jučer otvorile natjecanje.




Skupinu A otvorili su  Čile i Iran, gdje je Iran tijesnim rezultatom 25:24(13:11) odnio pobjedu. Iran je ovom pobjedom praktički otvorio sebi put prema prolasku prve skupine, jer su u njihovoj skupini još Crna Gora i Španjolska, koje bi se prema svim pravilima trebale boriti za prvo mjesto u toj grupi.


Ono što svakako valja istaknuti, izbornik Irana je Veselin Vujović, bivši izbornik Slovenije i trener PPD-a Zagreb. U današnjoj pobjedi za Iran najefikasniji je bio Oraei koji je postigao 7 golova.


Skupina C otvorena je utakmicom s vjerojatno najvećim nepoznanicama u svijetu rukometa. U Gothenburgu su se susreli reprezentacije Zelenoortske Republike i Urugvaja. Afrička momčad odnijela je laganu pobjedu s 8 golova prednosti, odnosno 33:25(17:11).


Bez ikakvih problema u Svjetsko prvenstvo ušli su drugi naši susjedi, Mađari. Oni su na krilima Lekaia i Rodrigueza savladali Južnu Koreju, 35:27(21:11).


Večeras još igraju Crna Gora i Španjolska, Island i Portugal te Švedska i Brazil.