Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

U20

Novi poraz gurnuo Hrvatsku u borbu za ostanak

Autor: Paulo Sarić

13.07.2023. 21:50
Novi poraz gurnuo Hrvatsku u borbu za ostanak

Foto: Fiba



Mlada hrvatska reprezentacija za košarkaše do 20 godina upisala je novi poraz na Europskom prvenstvu koje se igra u grčkom Heraklionu. Nakon što su ih u srijedu u osmini finala svladali mladi Nijemci, izabranici Jeronima Šarina jučer su poraženi i od branitelja naslova Španjolske rezultatom 60:84, čime su se doveli u nezahvalnu situaciju da im za ostanak u A diviziji trebaju dvije pobjede iz naredna dva susreta. Hrvatska je u prvom poluvremenu pružala solidan otpor favoriziranom suparniku te je na veliki odmor otišla sa zaostatkom od šest poena (32:38), no kobnim se pokazalo otvaranje nastavka kada su Šarinovi momci punih šest i pol minuta ostali bez koša, što su Španjolci iskoristili da se odvoje na plus 20 i riješe pitanje pobjednika.


– Španjolska je pokazala zašto je prošle godine bila prvak svijeta. Protiv Izraela su imali loš dan koji ih je gurnuo u donji dom i mi smo, nažalost, naletjeli na njih. Preciznom igrom su nas natjerali na 23 izgubljene lopte, imali su 27 poena iz tih situacija i to je nemoguće nadoknaditi. Doveli smo se u situaciju da moramo dobiti obje utakmice da bi ostvarili minimalni cilj, a to je 13. mjesto i ostanak u A diviziji – kazao je izbornik Jeronimo Šarin.


Andrej Matić i Vice Zanki su s 13, odnosno 11 poena bili jedini dvoznamenkasti u hrvatskim redovima. Duje Brala je ubacio šest koševa, uz četiri skoka i tri asistencije, dok je Ivan Njegovan postigao pet poena i uhvatio tri lopte za nešto više od deset minuta provedenih na parketu.