ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Tajna dugovječnosti

Novak Đoković progovorio o igračkoj mirovini: "Moj uzor je Tom Brady"

Autor: Hina

27.12.2023. 11:55
Novak Đoković progovorio o igračkoj mirovini:

Foto: Novak Đoković/Foto REUTERS

On je igrao profesionalno u NFL ligi debelo u svojim 40-tim godinama - podsjetio je Novak



RIJAD “Ne vidim sebe u mirovini u skorije vrijeme”, izjavio je najbolji svjetski tenisač Novak Đoković uoči ekshibicijskog meča u Rijadu protiv Španjolca Carlosa Alcaraza koji će uslijediti tijekom srijede.


Time Đoković službeno otvara svoju 22. profesionalnu sezonu u karijeri te se nada kako će ona biti nalik prošloj u kojoj je osvojio tri Grand Slam titule. Najbolji je bio na Australian Openu, Roland Garrosu i US Openu, a jedino je poražen u finalu Wimbledona i to baš od Alcaraza u sjajnom meču.


„Jedna od najboljih godina u mojoj karijeri bila je 2023. godina. I zato ne vidim nikakvog razloga stati u skorije vrijeme. Igram vrlo kvalitetan tenis i osjećam se sjajno u svom tijelu“, rekao je Đoković koji je usput naveo da je legendarni igrač američkog nogometa Tom Brady jedan od njegovih putokaza.




„U vrlo dobrim smo odnosima i puno sam naučio od njega. On je igrao profesionalno u NFL ligi debelo u svojim 40-tim godinama. Tko zna, mogao bih i ja tako. On je bio fantastičan šampion, ali i iznimno dugovječan. Puno je radio na sebi kako bi produljio svoj sportski vijek. Ne samo na fizičkom planu, već i na psihičkom. Jednako tako i ja radim na sebi“, rekao je 36-godišnji Đoković kojeg je upravo Brady pratio na nekim od posljednjih Grand Slam nastupa, iz njegove navijačke lože na tribinama.


Brady, po mnogima najbolji „quarterback“ NFL lige svih vremena, u mirovinu je otišao s 45 godina ostavivši iza sebe sedam naslova prvaka, šest puta je SuperBowl osvajao s New Englandom, a jednom s Tampa Bay. Đoković je rekorder u teniskoj povijesti s 24. osvojena Grand Slam naslova.