Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

VELIKI USPJEH

Nogometaši Primorca nakon drame osvojili Županijski kup

Autor: Šime Ćurko

31.05.2023. 21:56
Nogometaši Primorca nakon drame osvojili Županijski kup

Foto: Luka Jeličić



Nogometaši Primorca 13. put su osvojili Županijski kup, nakon što su u finalu na Stanovima boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Dragovoljac i nastavili dominaciju u ovom natjecanju. Tako će Biograjci i sljedeće sezone predstavljati Zadarsku županiju u pretkolu Hrvatskog kupa.


– Bili smo za nijansu bolji, iako se Dragovoljac potvrdio kao kvalitetan suparnik, što smo i očekivali. Ipak, nisam očekivao da će utakmica otići u dramu jedanaesteraca. Čestitam igračima što smo pobijedili, unatoč našoj lošoj izvedbi na terenu. Nismo pokazali da smo rang iznad, imali smo posjed, ali smo bili nestrpljivi na postavljenu obranu suparnika. Igrali smo baš kako je odgovaralo Dragovoljcu – rekao je Mirko Labrović, trener Primorca.


Biograjci su u prvih desetak minuta prebacili igru na polovicu Dragovoljca. Nakon duela vratara Kovačevića i Vodopije u sedmoj minuti tražili su i jedanaesterac, ali se sudac Vukančić, kojeg su igrači Primorca pritom okružili, nije oglasio. Poličanci su prvi put iz bloka izašli u 11. minuti i odmah došli u priliku. Loptu je nakon ubačaja s desne strane prihvatio Lerga, čiji je udarac s vrha peterca u bliži kut refleksno obranio Stojanov. Bio je to znak napadačkog buđenja “crno-plavih” koji su konkretnije krenuli prema suparničkom golu. Takav hrabri pristup brzo im se isplatio preko Marka Domagoja Lončara, koji je svojoj momčadi donio vodstvo. Primorac se u napadu najviše oslanjao na visoke lopte prema Luki Vodopiji. Dobro se biogradski kapetan snalazio u tim reakcijama, ali nije bilo prave pomoći suigrača, a to znači ni konkretnije opasnosti po gol Poličanaca.


Foto: Luka Jeličić


Raspucavanje presudilo




Od početka drugog poluvremena Primorac je krenuo po izjednačenje, koje im je golom iz jedanaesterca donio Roko Nakić. Od tog trenutka počelo je “iskriti” na terenu, a to u pravilu znači i pad kvalitete prikazane igre. Komentirale su se praktično sve sudačke odluke, kartoni su se dijelili kao na tvorničkoj traci, pa je tako Dragovoljac u 72. minuti ostao s deset igrača na terenu, nakon što je Šimun Zdrilić dobio drugi žuti karton.


U takvoj situaciji nije bilo pravog nogometa i činilo se da će se jedanaesterci izbjeći samo u slučaju neke ozbiljnije pogreške. Ona se nije dogodila, pa se o pobjedniku Nogometnog kupa Zadarske županije odlučivalo u raspucavanju s 11 metara. U njima se, zahvaljujući preciznosti svojih igrača i dvjema obranama vratara Mate Stojanova, bolje snašao Primorac, koji je od 2014. samo jednom ostao bez Kupa. Bilo je to 2017. kada je trofej uzeo Dragovoljac.


– Tužni smo i žalosni nakon poraza. Žao mi je i igrača i naših navijača, ali to je sport. Netko mora pobijediti, a netko izgubiti. Bili smo borbeni, trkački smo parirali Primorcu i mislim da se nije vidjelo da su oni u Trećoj ligi, a mi u Prvoj ŽNL. Čestitam igračima na onome što smo napravili u ovih osam mjeseci, od kada smo zajedno. Nije lako pobijediti Primorac, posebno ne u Kupu. Nekad trebate i malo sreće, koja je ponovno bila na njihovoj strani – rekao je Elvis Katuša, trener Dragovoljca.


Foto: Luka Jeličić