Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Portaz u Pragu

Nogometaši Dinama nisu se uspjeli plasirati u Europsku ligu

Autor: Hina

01.09.2023. 09:19
Nogometaši Dinama nisu se uspjeli plasirati u Europsku ligu

Foto: Sergej Jakirović / Foto Marko Lukunic/PIXSELL



Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u Europsku ligu nakon što su u uzvratnom susretu play-offa izgubili u Pragu od Sparte s 1-4 ispustivši tako 3-1 prednost iz Zagreba. “Modri” su u Prag stigli s 3-1 pobjedom iz prvog susreta, no češki prvak je pred 19.000 gledatelja na rasprodanom stadionu Letna sjajno predstavom deklasirao hrvatskog prvaka sa 4-1 izborivši natjecanje po skupinama Europske lige. Dinamu za utjehu ostaje činjenica da će ove jeseni ipak igrati Europu, ali u Konferencijskoj ligi.


Golove za Spartu zabili su Lukas Haraslin (2), Asger Sorensen (25), Filip Panak (67) i Victor Olatunji (87), dok je pogodak za Dinamo zabio Martin Baturina (71).


“Čestitam Sparti na pobjedi i prolazu u Europsku ligu, u prvom je poluvremenu stvarno bila bolji suparnik”, istaknuo je Dinamov trener Sergej Jakirović nakon utakmice u Pragu.




“Ne znam zašto smo tako loše reagirali u prvom poluvremenu. Dogodilo nam se najgore, a to je brzi primljeni gol što je domaćoj momčadi dalo dodatna krila, pogotovo uz pomoć publike. Bili su opasni i iz prekida, ali tu smo bili inferiorni u visini. Pokušali smo nešto učiniti promjenama u poluvremenu. Mislim da smo s dvjema zamjenama dobili više žustrine, pogotovo u sredini s Robertom Ljubičićem. S Martinom Baturinom na krilu dobili smo više probojnosti. Žao mi je što kod 2-0 Ljubičić nije uspio realizirati zicer, a najgore je što smo odmah iza te naše šanse primili treći gol”, kazao je trener hrvatskog prvaka.


Dinamo je gubio 0-3, uspio je smanjiti, da bi u samoj završnici primio četvrti pogodak koji ga je izbacio iz ovog natjecanja.


“Smogli smo snage, smanjili smo rezultat, mislim da smo većinu drugog poluvremena imali kontrolu u smislu posjeda, ali i stvaranja situacija koje, nažalost, nismo do kraja realizirali. Nije mi jasno kako smo primili četvrti pogodak nakon akcije iz auta. Ništa, moramo se brzo okrenuti onome što slijedi, nema vraćanja, okrećemo se prvenstvu koje je ‘majka svega'”,naglasio je Jakirović dodavši kako mu je ovo jedan od najtežih poraza u karijeri.


“Bilo je težih, ali nisu bili u ovako važnim utakmicama,” kazao je dodavši: “Ostaje mi upitnik iznad glave zašto smo u prvom poluvremenu bili onako prazni, daleko od igrača, zašto nam linije nisu bile kompaktne. U drugom smo dijelu puno toga ipak promijenili”.


Strijelac jedinog Dinamovog podotka bio je Martin Baturina.


“Zasluženo smo izgubili, primili smo četiri gola što je nedopustivo. Iz ovoga jedino možemo nešto naučiti kako nam se ne bi događalo i u budućnosti. Od Dinama se uvijek najviše očekuje, imamo visoke standarde. Očekivali smo Ligu prvaka, ali smo nesretno ispali. Ovaj put nije bilo nesretno. Rekli smo u svlačionici da će nas napasti, znali smo da će ići na ho-ruk, ali rano smo primili prvi gol, potom drugi nakon kornera… Uspjeli smo se kratko vratiti, ali nije bilo dovoljno. Idemo sad izvući najviše što možemo iz Konferencijske lige”, istaknuo je Baturina.


Nakon što su osam puta igrali u Ligi prvaka, a devet puta u skupinama Kupa UEFA i Europske lige, “Modri” će prvi put u povijesti igrati i u Konferencijskoj ligi.


Ždrijeb skupina je u petak u Monacu.