Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

rijeka vs. hajduk

Željko Sopić imao samo jednu brigu oko sastava, u vršku napada očekuje se Marić

Autor: Denis Frančisković

07.04.2024. 09:54
Željko Sopić imao samo jednu brigu oko sastava, u vršku napada očekuje se Marić

Foto: PIXSELL



Trener Željko Sopić ima samo jednu brigu oko ozlijeđenih igrača uoči današnjeg Jadranskog derbija. A ona je bila poznata još nakon Kup ogleda s Lokomotivom u Kranjčevićevoj, kada se ozlijedio Marko Pjaca. Magnetska rezonanca koljena potvrdila je da nije riječ o teškoj ozljedi, no Pjaca je tijekom tjedna bio podvrgnut terapijama i nije previše trenirao.


Njegov nastup je pod znakom upitnika, u klubu očekivano ne žele otkrivati sve detalje želeći dodatno iznenaditi protivnika, dobrom ili lošom viješću. Sudeći po gestikulaciji i Sopićevim riječima, za očekivati je ipak da Pjaca neće biti starter, izglednije je da će čekati prigodu s klupe.


U tom slučaju, ofenzivni dio veznog reda trebali bi preuzeti, po svemu sudeći, Fruk (desno) i Hodža (lijevo), dok bi se Janković preselio na lijevo krilo, odnosno poziciju Pjace, a Pašalić zaigrao svoju standardnu ulogu na desnom krilu.




Pitanje je i tko će činiti stoperski par, vrlo izgledno bit će to Galešić i Radeljić, koji su posebno zapaženo odigrali na Poljudu kada nisu mogli igrati Dilaver i Mitrović. Poprilična je konkurencija i za vrh napada, a u početnom sastavu vrlo vjerojatno će susret početi Marić.


Obregon je bio »tajno oružje« u Splitu, mogao bi i sada dati dodatnu injekciju s klupe, jednako kao i Ivanović. Uglavnom, Sopić ima puno više slatkih briga i širinu nego njegov kolega Mislav Karoglan.