Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Lovre Rogić

Zadarski vratar nakon Šibenika ima novi klub

Autor: Šime Ćurko

06.07.2023. 20:53
Zadarski vratar nakon Šibenika ima novi klub

Foto: HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL



Nakon što je nedavno potvrdio odlazak iz Šibenika, vratar Lovre Rogić (1995.) pronašao je novi klub. Vranjanin će tako sljedeće sezone biti član Sarajeva, momčadi koja je prošle sezone bila četvrta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine te je uskoro očekuju kvalifikacije za Konferencijsku ligu. U Sarajevo, koje je posljednji put BiH prvak bilo 2020. godine, Rogić je stigao kao slobodan igrač, budući da mu je istekao ugovor sa Šibenikom, u koji je iz biogradskog Primorca stigao u ljeto 2018.


– U posljednje dvije sezone Rogić je bio jedan od najbolje ocijenjenih vratara u hrvatskoj nogometnoj ligi, a prošle sezone u pet navrata izabran je za najboljeg vratara kola. Ukupno je u dresu Šibenika upisao 84 nastupa – objavili su na službenoj stranici Sarajeva, uz napomenu da je ugovor potpisan do 2025. godine.


Član Sarajeva prošle sezone bio je Zadranin Frane Čirjak, inače Rogićev vršnjak. Čirjak je lani za »bordo« društvo upisao 21 nastup, no klub je nedavno objavio kako je nakon isteka jednogodišnjeg ugovra Čirjak postao slobodan igrač.