Subota, 29. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

Treća NL Jug, 28. kolo

Zadar se iz jedanaesterca spasio protiv Splitovog "dječjeg vrtića"

Autor: Šime Ćurko

11.05.2024. 19:46
Zadar se iz jedanaesterca spasio protiv Splitovog

Foto: Mate Komina



U 28. kolu Treće NL Jug Zadar je s 2:1 na Stanovima pobijedio Split, i sačuvao četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Zagoru, koja je bila uvjerljiva u domaćem nastupu protiv Omiša (4:1). Momčad Marina Oršulića “na mišiće” je svladala pretposljednji sastav lige, u kojem su samo dvojica igrača stariji od 21 godine. Među njima je i vratar Sven Vojnović, koji je svojim obranama dugo držao Zadrane na “žeravici”.


Posebno se ispromašivao Ante Vukadinović, čije je pokušaje Vojnović čitao “k’o od šale”. Ipak, u 82. minuti Martinović je u skoku s Krešimirom Luetićem igrao rukom u svom šesnaestercu. Luetić je iz jedanaesterca s lijevom nogom snažnim udarcem poslao loptu u lijevi Vojnovićev kut za konačnih 2:1. Ni sjajni vratar Splita ovaj put nije mogao ništa, premda je pogodio stranu u koju je išla lopta.


Zadar je poveo 1:0 u desetoj minuti. Tin Jukić Peladić je prošao po desnoj strani, gurnuo za Kristijana Jurića, koji je desnom nogom poslao loptu u mrežu uz suprotnu vratnicu. Nastavio je Zadar napadati, relativno lako je i dolazio do protivničkog šesnaesterca, ali umjesto jednostavnih rješenja uslijedila bi kompliciranja, a s njima bi nestala i potencijalna opasnost za goste. Split je u prvom poluvremenu bio bezopasan, jedini konkretniji izlet na zadarsku polovicu dogodio se u 21. minuti, kada je Petrović zaprijetio s desne strane iz “mrtvog kuta”.




Mogao je Zadar u prvih 45 minuta do uvjerljivije prednosti. Ali nije, i to je Split iskoristio u 47. minuti. Ante Žužul je protrčao lijevom stranom i ubacio u šesnaesterac, gdje je zadarska obrana zaboravila na Josipa Balića, koji je praktično neometan poluvisokim udarcem s desne strane prebacio vratara Luku Matasovića. Zadar je u preostalom vremenu stalno napadao, pogađao vratnicu i gredu (Grgić, Djeveljekaj), ali su se gosti odlično (o)branili sve do 82. minute. U sljedećem kolu Zadar pobjedom u Vodicama može potvrditi prvo mjesto. U zadnjem kolu na Stanove stiže Uskok.


8. kolo: Zadar – Split 2:1 (Jurić 10′, Luetić 82′ – 11 m/J. Balić 47′), Primorac – Neretva 2:4 (Musa 23′, Lazarevski 85′- 11 m/Galov 45′, 50′, Marić 70′, Raguž 77′), Hrvatski vitez – Neretva 3:1 (Knežević 17′, Sušić 49′, Pranić 76’/Stojčević 26′ – 11 m), Zagora – Omiš 4:1, GOŠK Dubrovnik – Uskok 2:2, Zmaj – Kamen 1:0, Junak – Sloga 1:0, Neretvanac – Sloga (sutra).
Redoslijed: 1. Zadar 67, 2. Zagora 63, 3. Junak 51, 4. GOŠK Kaštela (-1) 46, 5. Hrvatski vitez 44 boda…