Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

PRVA NL KADETI

Zadar pružio jako dobar otpor Dinamu u susretu osmog kola

Autor: Paulo Sarić

10.10.2023. 15:21
Zadar pružio jako dobar otpor Dinamu u susretu osmog kola

Foto: Mate Komina



Kadeti Zadra poraženi su od vršnjaka iz Dinama u susretu osmog kola Prve nogometne lige rezultatom 1:2. Nakon što je su u prošlom kolu pružili jako dobar otpor favoriziranom Osijeku te se iz Grada na Dravi vratili s vrijednim bodom, igrači Frane Lojića su ponovili taktički dobru igru te su velikom dijelu susreta uspjeli parirati moćnim Zagrepčanima.


Zadrani su pokušavali što je moguće više igrati od noge do noge, držati loptu u svom posjedu i time osujetiti najveću prednost Dinama, no gosti su u prvom poluvremenu kontrolirali posjed i time diktirali tempo susreta.


Zanimljiva utakmica


Prvu opasniju priliku Zagrepčani su imali u 15. minuti kada je udarac glavom Lovre Chelfija nakon ubačaja s lijeve strane završio na mreži vratara Luke Miočića. Nova velika šansa Dinama uslijedila je tek koji napad kasnije, a recept je bio sličan.




Centaršut s lijeve strane i snažan volej, ovoga puta Anđela Šutala, koji je prohujao iznad gola. Krajem prvog poluvremena dobru priliku su imali i Zadrani, no rezultat se nije mijenjao. Nogom je pucao Franko Prižmić, ali lopta je odletjela preko gola pa se u svlačionice otišlo s početnih 0:0.


Već je otvaranje drugog poluvremena donijelo prvu promjenu na semaforu. Marko Zebić je lijepo iskoristio ubačaj iz kornera s lijeve strane i u 49. minuti doveo svoju momčad u vodstvo, no slavlje Dinama nije dugo trajalo. Već koji napad kasnije dosuđen je jedanaesterac za Zadrane koji je u izjednačenje pretvorio Ivan Dabo.


Uslijedilo je razdoblje borbene igre u kojem su mreže mirovale, da bi u 65. minuti raspoloženi Zebić svojim drugim golom na utakmici vratio goste u prednost. Pokušavali su domaćini do kraja izjednačiti, no promjena više nije bilo te su tri boda otputovala za Maksimir.


Dobar otpor Zadra


Kada se podvuče crta, pružili su Zadrani i više nego dobar otpor favoriziranom suparniku koji svoju kvalitetu potvrđuje iz kola u kolo te drži prvo mjesto na ljestvici.


– Znali smo tko nam dolazi u goste. Preko tjedna smo napravili dobru pripremu te smo na koncu pružili jak otpor. Utakmica je u konačnici bila neizvjesna te vjerujem da bi obje momčadi bile zadovoljne neriješenim rezultatom.


U dosadašnjih osam kola smo prikazali konkurentan nogomet, a posebna satisfakcija je što uz to uspijevamo razvijati igrače 2008. godišta i pripremati ih za sljedeću sezonu. Rezultatom, naravno, nisam zadovoljan, ali igračima nemam to zamjeriti jer su prikazali veliku želju i energiju te su ponosno prezentirali boje kluba – kazao je trener Zadra Frane Lojić.