Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Potraga za izbornikom

Vaha Halilhodžić potvrdio da neće biti izbornik Bosne i Hercegovine

Autor: Hina

22.09.2023. 07:15
Vaha Halilhodžić potvrdio da neće biti izbornik Bosne i Hercegovine

Foto: Vahid Halihodžić/Foto REUTERS

Halilhodžić je i ranije takvu mogućnost odbijao uz konstataciju kako se ne želi dovesti u situaciju da mu drugi određuju tko će igratiSARAJEVO Iskusni nogomtni stručnjak Vahid Halilhodžić odbacio je u četvrtak mogućnost preuzimanje dužnosti izbornika reprezentacije BiH s koje je ranije tijekom dana smijenjen Meho Kodro.


“Vaha nije kandidat i neće biti izbornik Bosne i Hercegovine”, kazao je Halilhodžić za portal “Dnevnog avaza” s kojega su ga kontaktirali nakon nagađanja da bi upravo on trebao naslijediti Kodru koji je dobio otkaz nakon samo dvije utakmice kvalifikacija za predstojeći EURO i pritom zabilježio jednu pobjedu i jedan poraz.


Iznenadni otkaz Kodro je dobio nakon što tijelo pod nazivom Komitet za hitnost Nogometnog saveza BiH nije usvojilo njegov izvještaj o utakmicama igranim protiv Lihtenštajna, koju je BiH dobila rezultatom 2-1, i Islanda od kojega je izgubila sa 0-1.
Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković nakon toga se očitovao tek objavom na Facebooku u kojoj je konstatirao kako je ugovorom s Kodrom bila definirana odredba po kojoj u slučaju da izvršno tijelo Saveza ne usvoji izvještaj izbornika ugovor s njim se jednostrano raskida.


“Dosadašnjem izborniku želim sreću u nastavku njegove karijere”, napisao je Zeljković.


Upravo je Zeljković ranije najavljivao kako će razgovarati s Halilodžićem kojega ljubitelji nogometa već godinama žele vidjeti na mjestu izbornika. Halilhodžić je i ranije takvu mogućnost odbijao uz konstataciju kako se ne želi dovesti u situaciju da mu drugi određuju tko će igrati i kako će voditi reprezentaciju što je bila očevidna aluzija na ponašanje vodstva saveza i koje je dovelo do toga da je reprezentacija praktično ostala bez izgleda za odlazak na EURO.


Drugih izglednih kandidata za preuzimanje pozicije izbornika BiH za sada nema.