Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

strašne scene

Odgođena utakmica AEK-a i Dinama: Divljaci su udarali sve na što su naišli

Autor: Hina

08.08.2023. 11:09
Odgođena utakmica AEK-a i Dinama: Divljaci su udarali sve na što su naišli

Foto: hooligans.cz



Utakmica trećeg pretkola Lige prvaka između AEK-a i zagrebačkog Dinama odgođena je, a još nije poznat novi termin. U ovom dijelu sezone kalendar natjecanja je, naime, prilično gust, pa je neizvjesno kad bi mogao biti zakazan novi datum.


Epilog je to sinoćnjeg krvavog sukoba u Ateni gdje su pripadnici BBB-a stigli unatoč zabrani UEFA-e i tamo napali domaće navijače. U sukobu je jedan navijač AEK-a ubijen nožem, dok je osam teško ozlijeđeno. Među njima je pet Hrvata.


Uhićeno je čak 98 izgrednika. Odluci o odgodi utakmice prethodio je sastanak delegacija predstavnika UEFA-e, AEK-a i Dinama, za kojeg su domaćini demonstrativno prekinuli razgovore.




“Trenutno je nezamislivo ibiti na sastanku dok tugujemo zbog gubitka života našeg navijača i svega što se dogodilo. AEK smatra Dinamo Zagreb potpuno odgovornim, jer je znao za dolazak svojih navijača, a jučer nikog nisu obavijestili o tome.


Rekli su samo da misle da je tridesetak njihovih navijača kupilo ulaznice i da će pokušati ući. Dinamo je odgovoran što je skupina kriminalaca organizirano krenula iz Zagreba i napravila ovdje ono što je napravila”, rekao je predsjednik AEK-a George Kosmas.


Za drugog krivca drži policiju koja je dopustila koloni navijača da se dokopa Atene.


Dio medija nagađa da bi Dinamo zbog sinoćnjeg teškog incidenta mogao biti izbačen iz europskih natjecanja. U prilog Dinamu može ići to što je gostovanje navijača službeno bilo zabranjeno, te to što su se neredi dogodili izvan stadiona.