Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Izbor najboljih

Udruga nogometnih novinara izabrala najboljeg nogometaša na otoku, dvojac iz Arsenala je iza napadača Cityja

Autor: Hina

12.05.2023. 12:14
Udruga nogometnih novinara izabrala najboljeg nogometaša na otoku, dvojac iz Arsenala je iza napadača Cityja

Foto: Erling Haaland/Foto REUTERS

U ženskoj konkurenciji, australska reprezentativka Sam Kerr postala je prva igračica koja je osvojila nagradu dvije godine zaredom nakon što je osvojila dvostruko više glasova od Rachel Daly iz Aston Ville



LONDON Erling Haaland iz Manchester Cityja proglašen je igračem godine po izboru Udruge nogometnih novinara, dok je Sam Kerr iz Chelseaja osvojila nagradu u ženskoj konkurenciji, objavljeno je u petak.


Norveški reprezentativac Haaland, koji je postigao rekordnih 51 gol u svim natjecanjima za City ove kampanje, trijumfirao je sa 72 posto glasova, što je najveći postotak glasova kojeg je dobio neki nogometaš od početka Premier lige.


Bukayo Saka iz Arsenala bio je drugi među glasovima, a slijedi ga njegov momčadski kolega Martin Odegaard.




U ženskoj konkurenciji, australska reprezentativka Kerr postala je prva igračica koja je osvojila nagradu dvije godine zaredom nakon što je osvojila dvostruko više glasova od Rachel Daly iz Aston Ville. Treća je Lauren James iz Chelseaja.


Haaland i Kerr svoje će nagrade primiti na svečanosti 25. svibnja.


Haalandov Manchester City je na vrhu ljestvice Premier lige s jednik bodom ispred Arsenala četiri kola prije kraja, dok je Chelsea u koj