Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Liga prvaka

Trener AEK-a uoči današnjeg ogleda na Maksimiru: "Igrači znaju što im je činiti na terenu"

Autor: Hina

15.08.2023. 08:26
Trener AEK-a uoči današnjeg ogleda na Maksimiru:

Foto: Igrači AEK-a na Maksimiru/Foto PIXSELL

Nogomet treba odvojiti od nasilja, a ovo što se dogodilo je tužno - rekao je Matias Almeida



ZAGREB  Trener nogometaša AEK-a Matias Almeida tijekom konferencije za medije uoči prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka protiv Dinama koja će se igrati danas u Zagrebu (20 sati) izrazio je žaljenje zbog ubojstva Michalisa Katsourija prije tjedan dana u Ateni, ali je i istaknuo kako nogomet treba odvojiti od nasilja.


Očekivalo se kako će prva pitanja konferenciji AEK-a u Maksimiru biti vezana uz tragični događaj otprije tjedan dana.


“Nogomet treba odvojiti od nasilja, a ovo što se dogodilo je tužno. Ja sam osoba koju ovakvi događaji uzrujavaju. Otišao sam od kuće sa 15 godina i volim mir. Ne volim nasilje ni u jednom dijelu svijeta”, rekao je Almeida.




Argentinski stručnjak pričao je i o tome kako je i priprema za utakmicu drugačija zbog te tragedije:


“Drugačija je priprema, to nitko nije očekivao, to nadilazi nogomet. Obje ekipe bile su spremne za najbolje. Postoji program koji je morao biti promijenjen. Trudimo se raditi ono što volimo, ali razumijemo bol obitelji i zbog toga izražavamo sućut. Kao trener pokušavam se fokusirati na nogometni dio. Vlada odlično raspoloženje i ne tražimo izgovore. Situacija je jednaka i za nas i za Dinamo, obje ekipe će imati dvije utakmice u četiri dana”.


Almeida se osvrnuo i na momčad hrvatskog prvaka:


“Oni su velika momčad koja ima iskustvo i sustav nogometa koji mi se sviđa. Igrači znaju što im je činiti na terenu. Poštujem Dinamo. Imao sam hrvatske suigrače koji su imali slične karakteristike kao argentinski igrači”.