Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

PRESICA na MAKSIMIRU

Sergej Jakirović najavio je derbi protiv Rijeke: “U dobrom smo stanju nakon Betisa”

Autor: P. N.

24.02.2024. 13:55
Sergej Jakirović najavio je derbi protiv Rijeke: “U dobrom smo stanju nakon Betisa”

Foto: Davor Kovačević/NL



Sergej Jakirović, trener Dinama, izašao je ispred novinara na Maksimiru uoči nedjeljnog derbija s Rijekom.


– Igramo pravi derbi, Rijeka ima pet pobjeda u proljetnom dijelu prvenstva i sjajno igraju. Imaju odličnu atmosferu, ali i mi smo u dobrom stanju nakon Betisa, imamo trening popodne pa ćemo vidjeti za koga ćemo se odlučiti. Očekujem dobru utakmicu, važno je da pokušamo napraviti sve za pobjedu pred našim navijačima.


Nadam se da ćemo odigrati dobro kao zadnje utakmice, izuzev Varaždina, a morat ćemo izaći s dobrom energijom, smanjiti prostore među linijama jer je Rijeka tu jako opasna – rekao je uvodu Jakirović, koji ne smatra da će ova utakmica odlučiti utrku za prvim mjesto.




– Imamo još 14 utakmica do kraja, dosta je bodova u igri. Sigurno bi pobjeda psihološki utjecala na momčad, uvjeren sam da ćemo dobro odigrati i napraviti sve da uzmemo tri boda – rekao je trener koji je sezonu počeo na klupi Rijeke.


– Karte su poznate. Igramo četiri puta međusobno u sezoni, svi znaju mane i vrline, a sve ovisi o dnevnoj formi, kako si raspoložen kada se probudiš taj dan. Rijeka ima sjajne individualce, poput Pjace, koji bi po mom mišljenju igrao u Realu da nije bilo problema s ozljedom.


Tu su Pašalić, Ivanović, Marić, Fruk… Morat ćemo biti koncentrirani, ali pokazali smo da možemo jako dobro parirati na visokom nivou. Bi li nekog od njih htio u Dinamu? Nezahvalno je govoriti, imamo i mi dobrih igrača. Iz Rijeke pamtim samo sretne dane, a bilo ih je jako puno – rekao je trener Modrih.