Petak, 22. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

U znak poštovanja

Santos razmišlja trajno umiroviti dres s brojem 10, Peleove kćeri uputile su takav zahtjev klubu

Autor: Hina

31.12.2022. 07:16
Santos razmišlja trajno umiroviti dres s brojem 10, Peleove kćeri uputile su takav zahtjev klubu

Foto: Peleova skulptura u njegovu muzeju/Foto REUTERS

"Predložit ćemo to Upravnom odboru. Za tako nešto postoji procedura, potrebno je da se sastanu članovi odbora i to odobre", izjavio je predsjednik Santosa Andres RuedaSAO PAULO  Brazilski nogometni klub Santos iz Sao Paula otkrio je planove o trajnom umirovljenju dresa s brojem 10, što ga je tijekom svoje karijere nosio legendarni Pele.


Mnogobrojni brazilski mediji su objavili vijest da su Peleove kćeri, nakon njegove smrti, uputile zahtjev klubu da više nitko ne nosi majicu Santosa s brojem 10.


“Predložit ćemo to Upravnom odboru. Za tako nešto postoji procedura, potrebno je da se sastanu članovi odbora i to odobre”, izjavio je predsjednik Santosa Andres Rueda.
“U međuvremenu, administrativnim aktom ćemo u siječnju privremeno ukinuti korištenje dresa s brojem 10, nadajući se da će naš odbor tu odluku pretvoriti u trajno rješenje. Već je i prije postojala takva inicijativa, ali su mnogi mislili da se Peleu na bolji način odaje počast time što njegovu “desetku” i dalje koristimo”, dodao je Rueda.


Trenutačno taj broj na svojim leđima nosi venecuelanski napadač Yeferson Soteldo koji se od Pelea oprostio objavom na društvenim mrežama: “Noseći tvoj dres i brinući o njemu s ljubavlju i poštovanjem, misija je koju poštujem. Napustio si nas, ali tvoja ostavština i uspomene ostaju. Hvala ti na svemu, kralju Pele.”


Pele je za Santos igrao od 1956. do 1974., a klub je proglasio sedam dana žalosti, nakon što je u četvrtak objavljeno da je legendarni trostruki svjetski prvak s reprezentacijom Brazila umro u dobi od 82 godine.