Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

ROG U MAKSIMIRU

Sada je i službeno. Evo kako je Dinamo predstavio novog-starog igrača

Autor: Portal ZL

12.02.2024. 22:00
Sada je i službeno. Evo kako je Dinamo predstavio novog-starog igrača

Foto: GNK Dinamo ZagrebNakon sedam i pol godina izbivanja, hrvatski veznjak Marko Rog (28) vratio se u Dinamo. Iz Cagliarija dolazi na posudbu do kraja kalendarske godine. Rog je ponikao u nogometnoj školi Varaždina, igrao je i za Split, a u Maksimir je stigao u ljeto 2015. U “plavom” dresu se zadržao samo jednu sezonu, a u kolovozu 2016. je preselio u Napoli.


U svom je prvom maksimirskom mandatu odigrao 62 službene utakmice uz 11 pogodaka osvojivši naslov prvaka i pokal pobjednika Kupa.


“Pamtimo ga po silnoj energiji i entuzijazmu kakve je prenosio i na suigrače, pamtimo ga i kao jednog od navigatora Dinamova leta prema Ligi prvaka, a iako po vokaciji nije klasični ofenzivac, pamtimo ga i po filigranskim slobodnim udarcima i teledirigiranim navođenjima lopte u rašlje, pod gredu, u malu mrežu,” objavio je Dinamo na svojoj stranici.
Iz Zagreba je prešao u Napoli, a u siječnju 2019. otišao na posudbu u Sevillu u kojoj je proveo pola sezone. Od ljeta 2019. je u Cagliariju. Upisao je 21 nastup za hrvatsku A reprezentaciju, sudjelovao na Europskom prvenstvu 2016. godine kao i u kvalifikacijama za SP 2018 u Rusiji.


“Karijeru su mu prikočile ozljede, a vjerujemo da će se u Dinamu što prije oporaviti i vratiti još bolji, čvršći i jači,” dodali su iz Maksimira.