Nedjelja, 21. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Teška odluka

Roberto Mancini demantirao da je podnio ostavku zbog ponude iz Saudijske Arabije

Autor: Hina

15.08.2023. 10:16
Roberto Mancini demantirao da je podnio ostavku zbog ponude iz Saudijske Arabije

Foto: Roberto Mancini/Foto REUTERS

Po meni više nismo bili na istoj valnoj duljini s upravom FIGC-a - rekao je ManciniRIM Roberto Mancini, dosta kritiziran otkako je u nedjelju podnio ostavku na mjesto izbornika Italije, uvjeravao je novinare u utorak da neće preuzeti reprezentaciju Saudijske Arabije, te da novac nije razlog njegove odluke o odlasku.


“Za mene je Italija uvijek bila moj prioritet. Nakon toliko godina na ovoj poziciji, dobivam razne prijedloge koje ću proučiti sljedećih tjedana, ali trenutno nema ništa konkretno. Dakle, Saudijska Arabija nema nikakve veze s tim”, rekao je Mancini za četiri talijanska lista, uključujući sportski dnevnik Corriere dello sport.


Prema talijanskom i saudijskom tisku, Saudijska Arabija ponudila je Manciniju trogodišnji ugovor vrijedan 25 milijuna eura da preuzme svoju reprezentaciju,koja je  bez izbornika od odlaska Francuza Hervéa Renarda.
Corriere dello sport također navodi da je Mancini, europski prvak s Italijom 2021. i autor rekordnog niza od 37 utakmica bez poraza između rujna 2018. i listopada 2021., također blizu preuzimanja Meksika.


Kako bi objasnio svoju odluku, Mancini upire prstom u Talijanski nogometni savez (FIGC) kojeg optužuje za nepovjerenje i promjenu kadra, posebice odlaskom njegovih pomoćnika.


“Mjesecima sam razmišljao o tome i bilo je vrijeme da odem, jer kada se neke stvari, neke situacije, mijenjaju iznutra bez mene, to znači da idemo prema kraju”, objasnio je.


“Po meni više nismo bili na istoj valnoj duljini s upravom FIGC-a, uvijek je bolje predvidjeti prije nego se dogodi nešto ozbiljnije. To je odluka koju sam donio s velikom tugom, jer mi je bilo stalo za Azzure”, uvjeravao je bivši trener milanskog Intera i Manchester Cityja.


FIGC već razmišlja o Antoniju Conteu koji je već vodio Azzurre između 2014. i 2016. i Lucianu Spallettiju, talijanskom prvaku s Napuljem, kao mogućim nasljednikom Mancinija.


Spaletti, koji je napustio mjesto trenera lipnju, ali još uvijek ima ugovor s Napolijem, koji ga je spreman pustiti uz odštetu od tri milijuna eura.