Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Kaos

Reprezentativci Perua se potukli s policijom u hotelu u Madridu, vratar završio u stanici

Autor: Hina

28.03.2023. 11:13
Reprezentativci Perua se potukli s policijom u hotelu u Madridu, vratar završio u stanici

Foto: Peruanski navijači/foto REUTERS

Uhićeni vratar udario je policajca u glavuNakon tučnjave između policije i igrača peruanske nogometne reprezentacije u ponedjeljak navečer u Madridu uhićen je peruanski vratar, AFP doznaje od policije i peruanskih vlasti.


Prema policiji, izgred se dogodio u ponedjeljak navečer kada je momčad Perua, trenutno u Madridu gdje će u utorak igrati prijateljsku utakmicu protiv Maroka, stigla u svoj hotel u kojem se nalazilo oko 300 peruanskih navijača.


“Navijači su pokušali prići igračima i policija je intervenirala između navijača i igrača kako bi se izbjegao stampedo”, rekla je glasnogovornica policije za AFP.
“Igrač je tada udario policajca u glavu, a potom je uhićen i odveden u policijsku postaju u madridskom okrugu Chamartín”, dodala je ne navodeći identitet igrača.


Peruansko ministarstvo vanjskih poslova navelo je sa svoje strane da se radi o vrataru Pedru Galleseu.


“Pedro Gallese napustio je policijsku postaju u kojoj je nedavno saslušan, a da protiv njega nije podignuta optužnica, i vratio se u hotel selekcije”, objavio je u utorak rano ujutro na Twitteru. Peruanske vlasti “zahtijevat će razjašnjenje činjenica od dotičnih vlasti”, inzistiralo je ministarstvo u drugoj poruci.


Slike ove tučnjave objavljene na društvenim mrežama koje su prenijeli španjolski mediji pokazuju kako se policajci i igrači selekcije grabe i guraju. Na ovim slikama možemo vidjeti da su posebno uključeni vratari Pedro Gallese i José Carvallo, kao i veznjak Yoshimar Yotún.


Boravak u Madridu momčadi Maroka, polufinalista prošlog Svjetskog prvenstva u Kataru, obilježilo je uhićenje zaposlenika hotela u kojem su odsjeli zbog rasističkih komentara na račun igrača objavljenih na društvenim mrežama.