Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Bundesliga

RB Leipzig preokretom slomio Werder i skočio na treće mjesto, Joško Gvardiol igrao do 71. minute

Autor: Hina

14.05.2023. 19:53
RB Leipzig preokretom slomio Werder i skočio na treće mjesto, Joško Gvardiol igrao do 71. minute

Foto: Joško Gvardiol/Foto REUTERS

Borna Sosa igrao je do 90. minute u remiju Stuttgarta i Bayera



LEIPZIG U posljednjem susretu 32. kola njemačkog nogometnog prvenstva RB Leipzig je preokretom u završnici susreta porazio Werder Bremen sa 2-1 skočivši na treće mjesto Bundeslige.


Sve najvažnije se dogodilo u posljednjih 20 minuta susreta.


Gosti su poveli u 70. minuti golom Leonarda Bittencourta, no u 87. minuti je izjednačio Willi Orban.




U drugoj minuti nadoknade Eren Dinkci je zabio za Werder, no pogodak je poništen zbog zaleđa. Kada se već činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Dominik Szoboszlai je u šestoj minuti nadoknade donio pobjedu domaćinu. Kod oba gola Leipziga asistent je bio Christopher Nkunku. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je za domaći sastav igrao od 71. minute.


U prvom nedjeljnom susretu Stuttgart i Bayer Leverkusen su odigrali 1-1, a za domaći sastav je do sudačke nadoknade igrao hrvatski reprezentativac Borna Sosa.


Za oba sastava bila je to iznimno važna utakmica. Stuttgart je u opasnoj zoni i svaki mu je bod važan u borbi za prvoligaški spas, dok se Bayer još uvijek nada plasmanu u europske kupove.


Na koncu su susret odlučila dva jedanaesterca. Domaćin je poveo u 57. minuti golom Serhoua Guirassyja, a izjednačio je Exequiel Palacios u 70. minuti.


Borna Sosa je za Stuttgart igrao do 90. minute kada ga je zamijenio Tanguy Coulibaly.


Stuttgart je ostao na 17. poziciji koja vodi u niži rang natjecananja sa 29 bodova, dok Schalke stepenicu više ima i bod više. Bayer je sedmi sa 49 bodova, koliko ima i Wolfsburg na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u Europu.


Dva kola prije kraja prvenstva Bayern vodi sa 68 bodova, Borussia Dortmund ima bod manje, a treći je Leipzig sa 60 bodova.