Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

Skandal

Razgovori između suca i VAR sobe na susretu Real Madrida i Almerije procurili u javnost

Autor: Hina

24.01.2024. 08:08
Razgovori između suca i VAR sobe na susretu Real Madrida i Almerije procurili u javnost

Foto: Foto REUTERS

"Curenje zvuka" u javnost zabrinulo je vodstvo SavezaMADRID Španjolski nogometni savez (RFEF) podnio je žalbu španjolskoj policiji nakon što su VAR audio razgovori s nedjeljne utakmice između Real Madrida i Almerije, koji su uključivali nekoliko kontroverznih sudačkih odluka, procurili u medije, objavio je RFEF u utorak.


Između ostalih, u javnost je izašao i razgovor između suca na terenu Francisca Josea Hernandeza Maesa i dužnosnika VAR-a Alejandra Hernandeza Hernandeza o mogućem crvenom kartonu za Viniciusa Jr. jer je udario protivnika u lice.


Nije bilo prekršaja na terenu i igra nije pregledana, tako da su VAR razgovori između službenih osoba trebali ostati privatni. Samo se službene recenzije objavljuju široj javnosti.
“RFEF, koji provodi internu istragu incidenta, smatra da je izuzetno ozbiljno izvlačenje ovog audiovizualnog materijala i nada se da će se što prije pronaći odgovor kako bi se utvrdilo tko je odgovoran,” priopćio je RFEF.


Curenje zvuka rasplamsalo je vatru ionako vrlo kontroverzne utakmice u kojoj je Real izvukao pobjedu od 3-2 nad posljednjom Almerijom.


Naime, tijekom utakmice u naslovnoj ulozi bio je VAR, a gosti su nakon susreta bili ogorčeni suđenjem. Tri poziva iz VAR sobe spasila su “Kraljevski klub”. Jedanaesterac u korist Reala, potom poništeni pogodak Almerije i gol Viniciusua. Utakmica je produžena za 11 minuta, uz isključenje gostujućeg igrača i Carvajalov pobjednički gol u 99. minuti.


Igrači Almerije su nakon utakmice bili vrlo kritični prema sucu i VAR sobi.


“Netko je odlučio da ne možemo pobijediti i tako se dogodilo,” jadao se Pubill na DAZN-u.