Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Francusko prvenstvo

PSG se pobjedom nad budućim drugoligašem odvojio na šest bodova prednosti od drugoplasiranog Lensa

Autor: Hina

08.05.2023. 07:05
PSG se pobjedom nad budućim drugoligašem odvojio na šest bodova prednosti od drugoplasiranog Lensa

Foto: Foto REUTERS

Mbappe, Vitinha i Fabian Ruiz strijelci za Parižane



U posljednjem susretu 34. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na gostovanju pobijedio Troyes s 3-1 i posve se približio obrani naslova prvaka.


Četiri kola prije kraja prvenstva pariški sastav ima šest bodova više od Lensa, dok Marseille na trećoj poziciji zaostaje osam bodova.


PSG, koji je nastupio bez suspendiranog Lionela Messija i ozlijeđenog Neymara, je poveo već u osmoj minuti golom Kyliana Mbappea.




Parižani su u nastavku prvog dijela imali još nekoliko prilika, ali nisu uspjeli svladati Gauthiera Gallona. U završnici prvog dijela i Ajaccio je nekoliko puta opasno zaprijetio, međutim, Gianluigi Donnarumma je bio siguran.


Olakšanje za goste uslijedilo je u 59. minuti kada je Vitinha zabio za 2-0. Marco Verratti je ubacio, Portugalac pucao glavom, no Gallon je obranjio njegov prvi pokušaj. Međutim, lopta je ponovo završila kod Vitinhe koji u drugom pokušaju nije promašio.


Domaćin je sedam minuta prije kraja vratio neizvjesnost smanjivši zaostatak. Bila je to lijepa akcija jednog od najizglednijih putnika u niži rang natjecanja. Papa Ndiaga Yade je odlično ubacio s lijeve strane, a Xavier Chavalerin glavom pogodio za smanjenje vodstva.


Nada u moguće čudo trajala je samo tri minute kada je Fabian Ruiz zabio za konačnih 3-1. Ante Palaversa nije nastupio za domaći sastav.


Na ljestvici vodi PSG sa 78 bodova, Lens je drugi sa šest bodova manje, dok je treći Marseille sa 70 bodova.


Monaco je četvrti sa 64 boda, a zatim slijede Lille (59), Rennes (56) i Lyon (56).