Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

VAŽAN SUSRET

Poznato je tko će suditi Jadranski derbi na Rujevici ove nedjelje. Rumunj je već dijelio pravdu Vatrenima, Dinamu, Hajduku…

Autor: Portal NL

02.04.2024. 15:45
Poznato je tko će suditi Jadranski derbi na Rujevici ove nedjelje. Rumunj je već dijelio pravdu Vatrenima, Dinamu, Hajduku…

Foto: Reuters



Jadranski derbi koji se igra u nedjelju na Rujevici sudit će rumunjski sudac István Kovács, a pomoćnici će mu biti njegovi sunarodnjaci Vasile Florin Marinescu i Mihai Ovidiu Artene.


Ovo je treći put da će stranac ove sezone suditi u HNL-u, nakon Daniela Sieberta, koji je sudio derbi Dinama i Hajduka u prvenstvu, te Fabija Maresce, koji će suditi isti derbi u Kupu.


Kovács je dvaput je sudio hrvatskoj reprezentaciji, kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa 2019., u kojoj je Dalićeva momčad pobijedila 2:1, kao i u Ligi nacija prošle godine kada je Hrvatska pobijedila Nizozemsku s 4:2 nakon produžetaka.




Dvaput je sudio Dinamu, u velikoj pobjedi protiv Chelseaja na Maksimiru te u uzvratnoj utakmici u nokaut fazi Europske lige protiv Viktorije Plzen 2019., kada su Modri slavili 3:0 i osigurali daljnu fazu natjecanja.


Hajduku je sudio u srpnju 2018., kada su Bijeli pobijedili Slaviju iz Sofije 1:0 u kvalifikacijama za Europsku ligu.


U svibnju 2022. sudio je finale Konferencijske lige između Rome i Feyenoorda.