Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

javljaju Grčki mediji

Okorjeli huligan Panathinaikosa osumnjičen za ubojstvo mladog Michalisa

Autor: Hina

10.08.2023. 15:41
Okorjeli huligan Panathinaikosa osumnjičen za ubojstvo mladog Michalisa

Foto: Reuters



Grčki mediji javljaju da je Grk, navijač Panathinaikosa, odranije poznat policiji po navijačkim izgredima, osumnjičen za ubojstvo 29-godišnjeg Michalisa, navijača AEK-a. Mladi je Michalis ubijen ubodima nožem tijekom navijačkih nereda koje su pokrenuli huligani Bad Blue Boysa.


Navijači GNK Dinama stigli su u Atenu, pred sada odgođenu utakmicu hrvatskog prvaka i grčkog AEK-a, i uz pomoć huligana Panathinaikosa, iz skupine Gate 13 došli pred stadion AEK-a pa krenuli mlatiti i razbijati sve što im se našlo na putu.


Ubojica okorjeli grčki huligan?


Ovaj se huliganski napad ubrzo pretvorio u tragediju, nakon što je iskrvario 29-godišnji Michalis. Premda je hitno prebačen u bolnicu, liječnici mu nisu uspjeli spasiti život.




Kako javlja lawandorder.gr, policija sad ima osumnjičenika za njegovo ubojstvo, za koje grčka javnost i mediji već danima krive huligane BBB-a, kojih je više od stotinu zadržano u zatvoru.


No, policijski osumnjičenik, javlja grčki portal, jest huligan Panathinaikosa, s teškom navijačkom prošlošću, koji je već odslužio zatvorsku kaznu. Posljednjih šest mjeseci proveo je na uvjetnoj slobodi. Prema policijskim izvorima visoko je na popisu osumnjičenih za ubojstvo 29-godišnjaka u atenskoj Nea Filadelfiji.


Muškarac o kojem je riječ je među uhićenima, a policija mu je uzela otiske prstiju i genetski materijal.


Kako je ubijen mladi Michalis?


Istodobno, policijski izvori procjenjuju da nesretni Michalis na tijelu ima više ubodnih rana, što im sugerira da je u njegovu ubojstvu sudjelovalo više od jedne osobe.


Forenzičko vještačenje potvrdilo je da je nož oružje kojim je ubijen mladi Michalis. Patolog je utvrdio da se radi o dubokoj ubodnoj rani na podlaktici. Prema forenzičkom vještačenju, Michalis Katsouris izgubio je svu krv u manje od 10 minuta, u nekontroliranom krvarenju.


Čini se da je smrtonosna rana nastala tijekom pokušaja Michalisa Katsourija da se obrani. Rana na podlaktici navodno je nanesena nožem tipa karabit. Michalis Katsouris dobio je i druge udarce po rukama, koji su bili posljedica pokušaja da se zaštiti od huligana.


Sutra počinju saslušanja huligana BBB-a


U petak pred trojicom grčkih istražitelja počinje saslušanje optuženih u slučaju navijačkih nereda u kojima je u noći s ponedjeljka na utorak ubijen navijač AEK-a 29-godišnji Michalis Katsouris.


Ročište bi, nakon rokova koje su optuženici sinoć dobili kako bi se upoznali sa spisom i pripremili obranu, trebalo započeti u petak u podne, a završetak se očekuje u nedjelju, javlja agencija ANA. Saslušanja bi trebala biti obavljena u grupama od 10-12 ljudi sa svakim istražiteljem.


Jučer je grčko javno tužiteljstvo podnijelo kaznenu prijavu protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski državljani, u kojoj ih se tereti za četiri kaznena djela i sedam prekršaja tijekom krvavog obračuna u Nea Philadelphiji.


Kaznena djela s kojima se okrivljenici suočavaju su ubojstvo s namjerom, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posjedovanje eksploziva.


Prekršaji koji im se stavljaju na teret su narušavanje mira, opasne tjelesne ozljede počinjene i u pokušaju, propadanje strane imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, korištenje oružja i posjedovanje baklji.