ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

prva županijska liga

Nino Jurjević Adžić: Želio bih igrati izvan Hrvatske

Autor: Alen Plahinek

06.06.2023. 21:23
Nino Jurjević Adžić: Želio bih igrati izvan Hrvatske

Foto: NK Bibinje



U minuloj sezoni prvaci 1. županijske lige prvaci su postali nogometaši Bibinja, a njihov igrač Nino Jurjević Adžić »kući« je odnio titulu najboljeg strijelca lige. Njegovih 29 golova, od čega petero iz kaznenih udarca, više je nego pridonijelo ukupnom slavlju Bibinjaca.


– Puno mi znači i individualna nagrada, ali još i više klupski trofej. Drago mi je da sam pomogao, da sam bio kotačić u ostvarivanju cilja kojeg smo zacrtali prije početka sezone. Mislim da smo u prvom dijelu sezone baš jako dobro igrali, ali smo bili i kompletni. Drugi, proljetni dio sezone smo lošije startali, par bitnih igrača nam se ozlijedilo i bilo je malo »napeto«, ali na kraju završilo je sve kako smo htjeli – kazao je Jurjević Adžić.


Bezuvjetna ljubav s loptom


Mladi, 24-godišnji, Nino kazao nam je kako između njega i nogometa se rodila ljubav i povezanost još od malih nogu i traje još i danas.




– Počeo sam trenirati sa sedam godina u Zadru, tamo sam trenirao sve do juniorske selekcije, dakle do 13-14 godina. Nakon toga sam prešao u Hajduk iz Pridrage pa nešto malo u Zemuniku. Prije dvije godine bio sam u Posedarju i onda stigao u Bibinje nakon teške ozljede.



To mi je bio potez da se malo »oživim«, vratim u formu – objasnio je Jurjević-Adžić dodajući kako nogomet na ovoj razini, županijskoj, nije nešto čime se može čovjek »prehraniti«.


– Ovo je čisti hobi i ljubav. Dobijemo koji euro da si pokrijemo neke troškove i to je to. Ne može se od toga živjeti, ali nema veze. Paralelno s treninzima i radim. Komplicirano je uskladiti sve obveze, i treninge i posao i privatni život, međutim kada se za nešto ima volje, uvijek se pronađe vremena.


Za sada još mogu sve stizati, nadam se da ću tako i nastaviti. Naravno da postoji želja za nečim ozbiljnijim. Nadam se da će neka ponuda biti, da će se nešto »izroditi« sada u ovom periodu kada nema treninga, do kad ne počnu pripreme. Sve u svemu vidjet ćemo hoće li tko zvati, nadam se da hoće – kazao je Jurjević-Adžić te dodao kako pripreme počinju početkom kolovoza.



Dvostruka kruna


Osim naslova s Bibinjama u nogometu, Jurjević-Adžić okrunio se naslovom malonogometnih županijskih prvaka s Varoši.


– Kombiniram veliki i mali nogomet, ali ipak veliki više volim, najviše jer ga treniram praktički cijeli život. Želio bih se okušati na nogometnim travnjacima izvan Hrvatske, da vidim sebe na čemu sam, da vidim kako je to vani – ispričao je Jurjević-Adžić te nastavio.


– Ako bi morao birati neki svjetski klub, ja sam oduvijek fan Real Madrida, tako da bi želio na Santiago Bernabeu, a što se Hrvatske tiče, u Hajduk ili u Zadar. Kamo sreće da se Zadar vrati tamo gdje je bio prije – zaključio je Jurjević-Adžić.